MSZP: még mindig a trafik-ügy

A „Baranya megyei trafikbotrány legújabb fejleményei” címmel tartott sajtótájékoztatót Fuchs Gábor, az MSZP megyei elnökhelyettese. Szerinte el kell gondolkodnia Fidesznek.

hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a szocialisták sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a feljelentést tesznek a trafikpályázatok kapcsán, ezúttal a szocialista és fideszes érintettségekről beszéltek.

– Az elmúlt napokban a trafikokkal kapcsolatos pályázatok nagy port vertek fel, tudható volt, hogy amint a családfakutatók mélyebben beleássák magukat a kérdésbe, akkor újabb részletek lesznek – kezdte a sajtótájékoztatót Fuchs Gábor.

A politikus az egyik országos napilapban megjelentekre reagálva elmondta: Puch Lászlót – az MSZP volt pénztárnokát – kapcsolatba hozták egy bizonyos Puch Józseffel, aki Madocsán él, nyert is a pályázaton, ám ő nincs rokoni viszonyban a szocialistával, ráadásul helyi fideszes képviselő.

Az viszont igaz, hogy Puch László sógornője Lánycsókon nyert, ő már húsz éve ezzel foglalkozik – tette hozzá.

Napvilágot látott az is, hogy Nagy Attila sellyei polgármester – aki a megyei közgyűlésben az MSZP frakciójában ül – felesége, Nagyné Dékány Ivett Baksán vihetett el koncessziót.

Fuchs ezzel kapcsolatban azt mondta, a hölgy nyolc éve foglalkozik ezzel, családi vállalkozásként működnek a településen. Dékány Ivett ugyanakkor annak a fideszes Tóth Gábornak a testvére, aki polgármester az említett faluban.

Kitért a Fidesz városi elnökének, Hoppál Péternek minapi nyilatkozatára is.

–  Hoppál szerint a szokásos szocialista hisztériakeltés megy a trafikpályázatok kapcsán, de ha utánanézne a dolgoknak, akkor másképpen beszélne – magyarázta. Hozzátette: az egyik autókereskedő cég karosszériaüzemének vezetője, Mesz Ádám négy pályázatot nyert.

A cég pedig Schneider Jánoshoz köthető, aki korábban a Fidesz-KDNP színeiben városházi képviselő is volt, több fontos tisztséget tölt be önkormányzati tulajdonú társaságoknál. Elmondta azt is, hogy Pécsett a bajai Werner Ádám László – a Tabán Trafik Zrt. régiós igazgatója – és Werner Ádám Lászlóné összesen nyolc dohányboltot kapott. Felmerül a kérdés, hogy vajon a pécsiek nyertek-e? – mondta.

Kosztica Alidát is megemlítette, akinek az édesanyja szintén ugyanennél a zrt.-nél dolgozik. Ám szerinte a mohácsi Fidesz irodájának vezetője, Popovics Éva fia is elnyert koncessziót.

– Ennyi információ elegendő ahhoz, hogy Hoppál Péter elgondolkodjon, nem lehet-e, hogy mégiscsak volt valami mutyi itt a környéken – fejezte be Fuchs.