MSZP: Pokol, ordító egér és elefántok

Széteshet a politikai világrend, nem hisz a civilekben – fejtette ki péntek délutáni sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor, a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője. Mellesleg az orbáni “dezintegráció” a pokol felé sodorhatja a nemzetet.

hirdetés

A pécsi szocialisták meghívására tartott sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor beszélt arról, hogy Orbán Viktor Magyarországa most csupán egy „ordító egér” a nagyhatalmak mellett, érdekérvényesítő képességek híján. Ha pedig öntudatra ébred az elefánt mellette, abból sosem sül ki jó dolog – fogalmazott Szanyi.

A politikus szerint rossz irányba halad a világpolitika, hiszen Donald Trump gyakran hangoztatott jelmondata, az „America first” intő jel.

– Ha egy világhatalom csupán saját érdekeit helyezi előtérbe, az óriási konfliktusokhoz, háborúkhoz vezethet – vélekedett. Hozzátette: ha az Egyesült Királyság elhagyja az Uniót, saját útját fogja járni, de ez „mission umpossible”, lehetetlen vállalkozás.

Kifejtette véleményét a miniszterelnökjelöltségért frissen aspiráló Lattmann Tamásról is, aki maga jelentkezett a szocialistáknál, hogy szívesen lenne jelölt.

Szanyi szerint ez rokonszenves dolog, de a politikában mindig a szavazatok döntöttek, ő pedig eléggé szkeptikus a civil jelöltek szavazatszerző képességeit illetően.

Szanyi Tibor
Szanyi mindig is szkeptikus volt a civilekkel szemben

Szanyi Tibor arról is szólt, hogy a szegedi Botka László személyében azt az egyedüli szocialistát látta a párton belül, aki határozottan vállalná a szerepet. Ez egy személyes döntés kérdése. Szakács László és Tóth Bertalan neve tehát valószínűleg vagy el nem hangzott, vagy nem tartják magukat annyira alkalmasnak a szerepre, hogy ez vállalják – mondta.