MSZP-sek és DK-sok a komlói „civil” jelöltek

Hét, elvileg civil jelöltet mutatott be Szakács László, a szocialista párt alelnöke Komlón, ott, ahol korábban az MSZP színeiben még alpolgármester is volt. A „civilek” többsége viszont mind pártos, köztük négyen is az MSZP-t és a Gyurcsány-pártot képviselik. Úgy néz ki, hogy az egykori MSZP-elnök, Gyurcsány Ferenc így szeretne visszatérni a hatalomba.

Az MSZP-DK úgy tűnik, hogy a Tóth Bertalan MSZP-elnök által már korábban eltervezett trükkhöz, „modellhez” nyúl Komlón, méghozzá úgy tesznek, mintha nem a pártjaik emberei indulnának a választáson, hanem független civilek.

Éppen ezért létrehoztak egy egyesületet, aminek nevében majd az MSZP-sek és a DK-sok az általuk támogatott polgármesterjelöltet indítják. Így elkerülhetik, hogy a szavazólapon az MSZP, a DK szerepeljen, helyette egy civil szervezetet, a Komló Összeköt egyesületet látja majd a voksoló.

Ráadásul ezt a „modellt” mind a 8 körzet jelöltjénél bevetik. Ebben partnerre is leltek, hiszen a magát a „balliberálisok lakájmédiájának” tartó Szabadpécs nem írt arról, hogy Szakács László pártonként megjelölve mutatta be a jelölteket, köztük azt a négy aspiránst is, akik az MSZP-hez, vagy a szintén MSZP-s múltú Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-hoz tartoznak.

Úgy tűnik, hogy a Jobbik a vesztese a balliberális egyezkedésnek, mert nekik egyelőre nem jutott hely a szocialista-DK-többségű csoportosulásban – bár állítólag van még egy kiadó helyük. A Momentum megcsípett azért egy helyet, és az Új Kezdet-LMP pedig kettőt. Így már előre leosztották az erőviszonyokat a szocialisták és a DK-sok, a győzelem esetén tehát ismét ők irányíthatják újra a várost.

Mint megírtuk, a komlói MSZP-sek Pécsen is aktivizálhatták magukat, hogy civil köntösben politizáljanak: a komlói Szakács László jó ismerőse, egy komlói ügyvéd, Oszvald Péter ugyanis Pécsért aggódik egy nemrégiben alapított egyesület elnökeként. Mint kiderült, az új  pécsi „civil” egyesület pécsi székhelyén sem az ügyvédről, sem a szervezetről nem tudnak az ott élők.

Tóth Bertalan – aki Mellár Tamás (MSZP-P-frakciószövetség) javára visszalépett Pécsen – MSZP-elnök az idei választásokról szólva már tavaly arról a trükkről, illetve „modellről” beszélt, amellyel sikerült bejuttatni Mellárt a Parlamentbe, azaz egy papíron független indítása lenne a szocialistáknak a célravezető. Az Inforádiónak akkor azt is mondta Tóth, hogy „az MSZP-s aktivisták és tagok sikerként élték meg Mellár megválasztását, mert a munkájuk beérett. Ezt a sikerélményt kell biztosítani minél több helyen, hogy a párt megerősödjön”.

Kiemelt képünk: Komlói Újság.hu

Hirdetés