Műszaki pályára készülő diákok mutatták meg, mit tudnak a pécsi versenyen

Az egész országból és a határon túlról is érkeztek Pécsre, a Simonyi Károly Szakközépiskolába olyan műszaki pályára készülő fiatalok, akik az intézmény hagyományos, idén 29. alkalommal megrendezett elektrotechnikai versenyen mutathatták meg, hogy mit is tudnak ezen az egyáltalán nem könnyű tudományterületen belül. Ahogy a versenyt megnyitó Őri László, Pécs alpolgármestere mondta: bennük van a jövő.

hirdetés

A pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola idén immár 29. alkalommal rendezte meg hagyományos elektrotechnikai versenyét, melyen az egész országból, sőt határon túli magyar intézményekből is érkeztek tehetséges tanulók. A május 10-én és 11-én megrendezett kétnapos megmérettetés célja a műszaki pályára készülő fiatalok számára elengedhetetlen elektrotechnika tudományterületének bemutatása és népszerűsítése.

Szerte az országból érkeztek fiatal műszaki érdeklődésű fiatalok Pécsre

Ahogy az a nagy múltú – szakmai bemutatókkal és előadásokkal kísért – versenyen lenni szokott, a diákoknak az első napon idén is több körben kellett megoldaniuk számításos és tesztfeladatokat, a második napon pedig a szóbeli fordulóra bejutott legjobb 10 tanuló méri össze elektrotechnikai tudását.

Simonyi Károly szobránál helyezték el az emlékezés virágait

A közismerten nehéz versenyt Déri Tibor, az iskola igazgatójának rövid köszöntője után Őri László, Pécs alpolgármestere nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a hagyományos elektrotechnikai verseny ráirányítja a figyelmet arra, hogy a minket körülvevő, gyorsan változó világban akkor lehetünk igazán sikeresek, ha ezekhez a változásokhoz tudunk alkalmazkodni.

Őri László: a műszaki pálya jó döntés

Mint mondta, a legkézzelfoghatóbb változás a műszaki és technikai terület fejlődésében látható, ezért szükségesek azok a szakemberek, technikusok, mérnökök akik ezt a fejlődést nem csak követni, de alakítani is tudják.

– Én minden ilyen versenyen arra buzdítom a résztvevőket, hogy maradjanak majd ezen a pályán, hiszen aki ma a műszaki pályát választja, az jól dönt, az biztos megélhetést jelent. Emellett a közösségek, a város, valamint a nemzet is jól jár azzal, ha egyre több műszaki szakembert nevelnek ki az erre szakosodott intézmények, mivel bennük van a jövő.

Hirdetés