Földmutyit emleget az MSZP

Az MSZP választókerületi felelőse, Nagy Attila, Sellye polgármestere a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) fordult a baranyai földek pályáztatása miatt. A politikus szerint kérdéseket vet fel, hogy miért kell idén megpályáztatni a 2015-től felszabaduló területeket.

hirdetés

Az NFA pécsi irodája előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a megye több települése – például Magyarmecske, Szentegát, Nemeske – környékén lévő közel 2000 hektárnyi földre írtak ki pályázatot, ám ezek csak 2015 és 2016 őszén szabadulnak fel, addig ugyanis még élő szerződésük van.

Nagy Attila szerint egészen elképesztő az eljárás, amire korábban nem volt példa, nem emlékszik arra, hogy a szocialisták idejében hasonló történt volna. Szerinte kérdéses, miként lehet a pályázathoz szükséges üzleti tervet elkészíteni egy három év múlva kezdődő, húszéves időszakra, hiszen például az euró árfolyama a héten tíz forintot ingadozott.

Mint mondta, felszólították az NFA-t, hogy azonnal adjon választ arra, miért pályáztatják meg ilyen korán a bérleti jogokat, s miként tudják korrekt módon értékelni az üzleti terveket.

A tájékoztatón kiosztott sajtóanyagban az áll, „az elmúlt években komoly visszaélések történtek, fideszes oligarchák, képviselők, haverok jelentős földterületekre tették rá enyves kezeiket”.

Mint írták, Baranyában Pintér Sándor belügyminiszter cége,  Prettl János fideszes megyei képviselő családtagjai, üzlettársa, valamint Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnökének barátja is nyert el földet.

  • lefordulok a székről

    A Nagy Attila milliomos éhségmenetelő beszél mutyiról? Úristen!!!!

  • Kétkedő

    Én csak azt nem értem, hogy miért pont ő meri kinyitni ilyen ügyben a száját, amikor nyílt titok, hogy a Sellyei Szakközépiskolához tartozó földterületekre és a kastélyra fáj a foga igen régóta. Egyáltalán nem hiteles a fellépése/számonkérése, amikor neki is vannak/voltak a sellyei térségben kétes üzelmei. Attól, hogy nem éppen ő nyert és jutott földekhez nem biztos, hogy épp ő a kompetens személy, akinek a szavát fel kellene emelnie a dolog ellen. Mindegyik pároldalról mennek/mentek a mutyizások, nem kellene úgy tenni, mintha ő lenne itt a nagy jóakaró és megmentő! -.-