Művészek árasztják majd el Pécs belvárosát

Csütörtökön startol a második Hangulatsziget és Romkocsma Fesztivál Pécsett. Fellép a TükeZoo, a Band Of StreetS és a D.O.G is a programsorozat alatt, a hangulat idén is fergetegesnek ígérkezik.

hirdetés

A világ bármely pontjáról érkező utcaművészek, zenészek, zsonglőrök és egyéb művészek eseménye a Hangulatsziget. Pécs belvárosát július 10-től négy héten keresztül idén második alkalommal árasztják el cirkuszi produkciók, bohócok és artisták mutatványai. Emellett a fesztivál fiatal tehetségeknek is esélyt ad a közönség előtti szereplésre, ugyanis előzetes e-mailes jelentkezéssel bárki ott lehet a Hangulatsziget fellépői közt. Így a program hétről hétre alakult aszerint, hogy a jelentkezők milyen számban tudnak egy-egy adott hétvégén fellépni, megmutatni magukat.

Hangulatsziget 4

Hangulatsziget 3
Bohócok, zsonglőrök és művészek is lesznek

– A fesztivál célközönsége elsősorban a városlakók, de különös figyelmet fordítunk arra is, hogy a Pécsett ebben az időszakban megforduló turisták számára is megmutassuk a város pezsgő kulturális életét – mondja Keresztény Ákos, a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. munkatársa. A fellépő zenekarok, utcaművészek széles köre megfordul majd Pécsett és előadásokkal, különböző performanszokkal színesítik a belvárost.

A programok alatt a belvárosi bárok, kocsmák és vendéglátóhelyek késő esti nyitva tartással és eseményekkel készülnek, lesz blues, jazz és bárzene is a feszt alatt. Az eseményt tovább színesítik az éjszakai élőadások, bulik és koncertek is, ahol tehetséges fiatalok mutathatják meg magukat.

– Ebben az évben szerettük volna kicsit kibővíteni a programot, így idén már éjszakai after helyszíneink is lesznek, ahol az aznapi fellépők a Lompos Uszkárban, a nEozin Kertben vagy éppen az Egyletben csapnak majd egy hatalmas örömzenélést – árulta el lapunknak Kuntár Eszter, a Pécsi Fesztiválszervező Nonprofit Kft. munkatársa.

A fesztivál fénypontja többek között a D.O.G. szombat esti koncertje lesz. Továbbá fellép majd Pécs többszörösen díjnyertes utcazenész duója, a TükeZoo is. A Széchenyi téri nagyszínpad pedig az új-zélandi Westlake-i Koncertzenekar előadásának ad otthont július 14-én.

Hangulatsziget 5

Hangulatsziget 2

– Ezen kívül számos profi, félprofi és amatőr zenekar is fellép majd a négy hétvége alatt. A fesztivál zárásaként egy nemzetközi utcazenész banda érkezik a városba. A Wombo Orchestra már többször járt Pécsett és mindig felejthetetlen hangulatot teremtettek – mondja Keresztény Ákos. A francia fellépők valódi karneváli hangulatot hoznak majd. A nagy durranások sora azonban itt még nem ér véget, hiszen idén is lesz a tavalyi 4 muskétáshoz hasonló produkció, melyet ebben az évben is Beck Zoli, a 30y frontembere barátaival közösen ad majd elő.

A Tourinform Iroda a Hangulatsziget Fesztivál társrendezvényeként szervezi meg július 17-én 18:00-as kapunyitással az Art by Night dizájnvásárt a Hild Udvarban. Ennek a programnak a keretein belül nemcsak helyi, de olyan budapesti iparművészek és kézművesek is megjelennek, akik országosan is nevet szereztek a szakmában és rendszeres résztvevői a WAMP vásároknak hazánkban és külföldön egyaránt.

– Emellett olyan kulturális programok is lesznek, amelyek során Pécs éjszakai életéről hallhatunk lebilincselő történeteket, megismerkedhetünk híres pécsi írókkal, költőkkel, többek között Horváth Viktorral és Méhes Károllyal is. Továbbá a fáklyás városnézés során Pécs olyan izgalmas zegzugaiba nyerhetünk betekintést, amelyek a hétköznapok során elkerülik figyelmünket – teszi hozzá Wilk Ágnes, a Tourinform irodavezetője.

Hangulatsziget 1

A programsorozat nagynak ígérkező megnyitóval indul csütörtökön 19:00-kor: a pécsi közönség a Band Of SteetS zenekarral járhatja végig a fesztivál helyszíneit. Az érdeklődők a Nappalitól indulva járhaják be a Király utcai állomásokat, melyek idén a Cooltour Cafe, a Bellaggio Étterem, a Blöff Caffe, az Eozin Kávézó, a Lezser Bárkonyha, valamint a Jókai Bisztró. A vándorlást majd egy hatalmas örömzenéléssel zárják a Széchenyi téren.

Képek forrása: https://www.facebook.com/Hangulatsziget