1956 egyik legnagyobb mártírja, Nagy Imre miniszterelnök 1989-es újratemetésének évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a város a 48-as téren. Az eseményen lerótták tiszteletüket a jelenlévők a kommunista diktatúra által kivégzett kormányfő emléke előtt, és felidézték az újratemetés hangulatát mint a rendszerváltozás egyik fontos momentumát.

Nagy Imre halálának 61., újratemetésének 30. évfordulóján Oszoli Dénes önkormányzati képviselő a városvezetés nevében volt jelen és mondott megemlékező beszédet.

Beszédében felidézte az 1989-es újratemetést, az ott elhangzott gondolatokat, azt a hangulatot, amely elvezetett a rendszerváltozáshoz. Beszélt arról, milyen erőt adhat Nagy Imre személye egy változást akaró nemzetnek.

Oszoli Dénes önkormányzati képviselő

Hangsúlyozta, az a hangulat, az az eszme, aminek jegyében az újratemetés zajlott, rövidebb-hosszabb úton, de elvezetett egy békés, demokratikus Európa felé.

Ezt követően a városvezetés több más szervezettel és a jelenlévő emlékezőkkel együtt megkoszorúzta a 48-as téren található emlékművet.