Nagy munkálatok indulnak Kertvárosban, változik a buszmenetrend is

Kertvárosban, a Nagy Imre úti kerékpárút kiépítésére és a Nagy Imre út – Maléter Pál úti csomópontja és a Keszüi úti csomópontja közötti útszakasz fejlesztésére a város közel bruttó 325 millió forintot nyert el. Nemsokára kezdődnek a munkálatok.

hirdetés
Uránia Mozi

Közel másfél kilométer új kerékpáros útvonalat alakítanak ki a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az EXPO Center csomópontig. A szakasz eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál véget érő meglévő kerékpárúthoz csatlakozik, a vége pedig a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz.

A közúti közösségi közlekedés műszaki fenntarthatósága érdekében szükséges a Nagy Imre úti út felújítása is – ez szintén a projekt része. A Nagy Imre út Maléter Pál úti és Keszüi úti csomópontja közötti mintegy 550 méter hosszú szakaszon a nyomvályús burkolatot megszüntetik, továbbá, hogy ellenálljon a jelentős járműforgalom-terhelésnek, a kötő- és kopóréteget is teljesen felújítják.

Augusztus 8-án (szombaton) reggel 6 órai kezdettel a Nagy Imre utat mindkét irányban lezárják, a Maléter Pál úti és a Keszüi úti kereszteződések között aszfaltkopóréteg fektetése miatt.

A teljes lezárás 24 óra időtartamra vonatkozik – szombat reggel 6 órától másnap reggel 6 óráig. Azért választották ezt a napot, hogy ne a nagyobb forgalommal járó hétköznapokon, vagy a közeli vásártér miatt szintén forgalmas vasárnapon kelljen lezárni az érintett útszakaszt.

A Megyeri út irányából érkező forgalom a jelenlegi ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően a Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pál út nyomvonalon kerül elterelésre.

A Kertváros irányából érkező forgalmat a Nyugati ipari út, illetve a Varsány utca irányába terelik el.

A lezárás a tömegközlekedést is érinti. A tömegközlekedés a tárgyi napon az alábbiak szerint alakul:

1-es és 130-as vonal Uránváros, illetve a belváros felé:
A Várkonyi Nándor utca megálló után a járatok a Maléter Pál út – Varsány utca – Keszüi út útvonalon közlekednek. Kimaradó megálló: Sarolta utca. A terelőútvonalon megálló: Lahti utca, Bogár utca (a korábbi 3-as és 103-as járatok megállója).

3-as és 103-as vonal a belváros felé:
A Várkonyi Nándor utca megálló után a járatok a Maléter Pál út – Varsány utca – Keszüi út útvonalon közlekednek. Kimaradó megálló: Sarolta utca. A terelőútvonalon megálló: Lahti utca.

973-as vonal a belváros felé:
A Krisztina tér megálló után a Varsány utca – Keszüi út útvonalon közlekednek. Kimaradó megálló: Sarolta utca.

Augusztus 9-én, vasárnap reggel 6 órakor a jelenlegi (2020. július 21-étől érvényes) forgalmi rend áll vissza, azzal a kivétellel, hogy a Sarolta utca belváros irányú megállóban újra az eredeti helyen (buszöbölben) állnak meg az autóbuszok.

Kedvezőtlen körülmények esetén a munkálatok és a lezárás egy héttel későbbre (augusztus 15-re) tolódnak, erről az önkormányzat újabb közleményben tájékoztatja a lakosságot.