Nagy permetezési munkálatok kezdődnek Pécsen

Június 20–22. között zajlik a városi közterületeken a platánfák és tölgyfák állománykezelése, egyes kiemelt helyszínek fáinak növényvédelmi munkái, illetve a rózsaágyások és dézsás növények permetezése – tájékoztatott a Biokom NKft.

hirdetés
Uránia Mozi

A permetezés az éjjeli órákban lesz, várhatóan este 10 órától másnap hajnali 4 óráig. A felhasznált permetszerek: Decis Mega (rovarölő) TOPAS 100 EC (gombaölő) Mospilan 20 SG (rovarölő) Csöpp Mix (lombtrágya) Vektafid A (rovarölő), Champ DP (gombaölő) Thiovit Jet (gombaölő), Nissuron 10 WP (atkaölő) Tazer 250 SC (gombaölő).

A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásuk szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, munkaegészségügyi várakozási idő nincs. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A társaság kéri a lakosság türelmét, egyben javasolja, hogy a munkák előtt végezzék el a fontos teendőket: ablakok becsukása, növények letakarása, ruhák beszedése.

Fontos, hogy a váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a terveket módosíthatja!

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják a pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, a munkavégzés így kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A permetezési helyszínek listája itt található.