Nagy segítséget kapnak télre a pécsiek

Akinek már nem megy, nekik segítenek

Az elkövetkező téli hetekben Pécs önkormányzata a városi közfoglalkoztatottakkal karöltve fog segíteni elvégezni az egyedül élő, idős, mozgáskorlátozott, beteg pécsieknek az ilyenkor szükséges munkákat.

hirdetés

Az előttünk álló, egyre hidegebb és komorabb téli időszakban sok pécsinek megnehezednek a mindennapjai. A tél főleg azok számára okozhat komoly problémát, akik az évszak „nehezítő körülményeit” segítség nélkül már nem tudják áthidalni.

A közmunkások segítenek a bajban
A közmunkások segítenek a bajban

Azokról az egyedül élő idősekről, betegekről, mozgáskorlátozottakról van szó, akik a korán érkező sötétben, az esetleges fagyokban és hóban rendszeres segítség és támogatás hiányában nem tudják már ellátni a házuk és lakásuk körüli téli munkákat.

Épp ezért az elkövetkező ridegebb időjárásra tekintettel a város önkormányzata segítséget kíván nyújtani azoknak a segítő-támogató szervezetek által igazolhatóan egyedül élő, fizikai segítségre szoruló pécsieknek, akik egyedül már nem képesek megoldani a téllel járó ügyes-bajos gondokat.

Akinek már nem megy, nekik segítenek
Akinek már nem megy, nekik segítenek

Páva Zsolt, Pécs polgármestere keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Pécs az esetleges hóeltakarítási munkálatok elvégzésében, a járdák hó- és síkosság-mentesítésében, a kukák kihelyezésében, és a tűzifa-hasogatásban biztosítja ezt a szükséges segítséget, méghozzá a pécsi közfoglalkoztatottak bevonásával.

Eltakarítják a havat és a jeget
Eltakarítják a havat és a jeget

A városvezető kiemelte, hogy akinek életkora vagy egészségi állapota miatt nehézséget jelent a fenti feladatok elvégzése, az december 20-ig jelentkezzen a Polgármesteri Hivatalnál, hogy a város időben jelezni tudja az igényeket a közfoglalkoztatottakat koordináló Biokom Kft. részére. Azokkal a pécsiekkel pedig, akik ezt a szükséges bejelentést megteszik, a városüzemeltetési cég fel fogja venni a kapcsolatot, hogy a lehető legrövidebb időn belül gondoskodni tudjanak feladatok elvégzéséről.

Páva Zsolt hozzátette, hogy a segítségnyújtásnak nincsen időbeli határa vagy korláta, tehát ameddig és amikor a helyzet megkívánja, érkezik a segítség.

A Polgármesteri Hivatal telefonszáma: 72/533-93
A téli segítségnyújtással kapcsolatban érdeklődni munkanapokon 7.30 és16.00 óra között lehet.