300 millió a pécsi Református Kollégiumra

Kívül-belül megújult a Pécsi Református Kollégium épülete. 292 millió forintos pályázati pénzből, valamint önerőből készült el a bővítés és felújítás. Az öt új kollégiumi szobát elsősorban a drávafoki és nagyharsányi tagintézményekből kikerülő, hátrányos helyzetű diákok számára készítették. De új tantermeket is kialakítottak, és már 400 gyerekre tudnak főzni a kollégium modernizált konyhájában.

Öt kollégiumi szoba, négy új tanterem, egy tetőtéri vendégszoba, egy közösségi helyiségként is használható pince készült el, de bővült az étkező, és a konyhát is modern berendezésekkel szerelték fel az új tanév kezdetére a Pécsi Református Kollégiumban.

A fejlesztés egy 292 millió forintos uniós pályázatból és önerőből valósult meg a Baranyai Református Egyházmegye fenntartásában működő intézményben. Az Engel János utcai székhelyen egy 230 fős gimnáziumi, egy 400 fős általános iskolai és egy most már 80 fős internátus intézményegység kap helyet.

Jutott tantermekre is

A Pécsi Református Kollégiumnak három tagintézménye is van: a Drávafoki és a Nagyharsányi Általános Iskola, valamint a Vadász utcai óvoda.

Kutasné Kovács Éva kollégiumigazgató azt mondja, a fejlesztéssel a drávafoki és a nagyharsányi tagintézményben tanuló gyerekeknek sikerült helyet találni Pécsen. Őket a nyolcadik osztály elvégzése után tanítják Pécsen, ezért volt szükségük új kollégiumi szobákra. – A falvakban sok hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyerekek tanulnak, őket várjuk főleg az új épületrészekbe – mondta az igazgató.

A felújítás ezzel viszont még nem ért véget: egy közelmúltban megnyert másik pályázattal az óvodában a nyílászárók cseréje, és a régi épület energiahatékonyságának növelése valósulhat meg. A távolabbi cél pedig az, hogy a jelenleg négy épületben lévő általános iskolának egy önálló, közös épülete legyen.

Hirdetés

14 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Kedves Hozzászólók!Kedves “Baka Sára”!
  Véletlenül kerültem erre az oldalra, és mélységesen fel vagyok háborodva, hogy a nevemmel visszaélt valaki. Köszönöm azoknak a hozzászólóknak a véleményét, akik ismernek és nem hitték el, hogy ilyen stílustalan és ízléstelen hozzászólásra nem lennénk képes, ennél még az engem lejáratókat is jobban tisztelem.
  Nagyon örülök, hogy tovább épül az az iskola, amelynek alapítójaként és 10 évig igazgatójaként dolgozhattam, úgy tűnik, nem hiába.Igaz az alapításkor csak nagyon kevesen hittek benne.
  Kérem a nevemmel visszaélőt, hogy ha ennyire fontosnak tartja, hogy nevemben hozzászóljon, keressen fel, beszélgessünk ….

 2. Jaj, mennyivel másabb,mint mikor én oda jártam……majd 10 éve végeztem ott,nem lettem se zombi,se apáca,ahogy sokan gondolják a Refiről:)
  Voltak érdekes dolgok,de azért jó volt 🙂

 3. Jöhet nekem az új konyha, én akkor is teletöltöm a koleszt kajaszaggal!
  #smellmycooking

 4. Régi iskolám, amiről csak a legjobbakat tudom elmondani. Örülök, hogy tovább épül, szépül.

 5. Minket a második utáni nyáron egy hajóra is elvittek hogy kimossák az agyunk. De klassz buli volt, legalább is nem volt klasszatlan…

 6. A legelső hozzászóló, önmagát Baka Sárának kiadva pont a gyűlöletkeltésre buzdítja azokat, akik elolvassák a cikket.
  Személy szerint 13 évet töltöttem el ennek az iskolának a falai között és nem hogy agymosást végeztek rajtam,(bár az utolsó időkben volt rá próbálkozás) inkább megtanítottak NORMÁLIS emberként viselkedni. Nem pedig gerinctelennek titulálni olyan embereket, akiket belehelyezek egy kasztrendszerbe.
  Mennyivel jobb az az iskola, ahova belőve és részegen, alig ruhában járnak a diákok?…..
  Ez az iskola a legvégsőkig kitartott, hogy a fiatalságból jövőt építsen! Politikától független…Persze ez megváltozott, amikor Hoppál tanár úr politikai pályára lépett, de ez már letűnt.
  Visszatérve a “kedves” első hozzászólóhoz, amennyiben téged az bánt, hogy nem a te iskolád, vagy a te általad preferált nézet nyert pénzt és tudott továbblépni, azt javaslom te is menj el politikusnak. Ezzel a hozzáállással tökéletes “elvtárs” lenne belőled és talán akkor nem itt írogatnál butaságokat.

 7. A főigazgató nem politikus. nem Hoppál a főigazgató. baka Sára egy intelligens, okos nő, aki nem süllyed idáig, hogy ilyen kommentet irni. Más nevében irni pedig arcátlanság.

 8. Sajnos vannak akik Istentől elfordulva élnek és még kommentelnek is. Katolikus vagyok, de a reformátusokat is testvéreimként szeretem hisz sokat tesznek az emberekért!!! A másik nem tudom miért gerinctelen a képviselő?

 9. Baka Évának üzenem, hogy én is ott tanultam, de mégsem lettem zombi 😛 Meg nehogy már azért írogass ilyen marhaságokat, mert a főigazgató egy politikus. Különben sem ez volt a lényeg az egész cikkben…

 10. Valószínűleg nem vagy tisztában, hogy Baka Sára ki volt és mi köze volt az iskolához. Ha tudnád, akkor értenéd, hogy miért az ő nevével kommentel valaki ilyet.

 11. kedves Baka Sára, nem vagy te egy kicsit soviniszta? Mi bajod a reformátusokkal? Rengeteg pénzt költenek nem református oktatóintézményekre is, ugye tudod? Kedvesem, nagyon sajnállak, nem lehet valami gazdag a lelkivilágod.

 12. Nem hiszem, hogy tényleg Baka Sára írta az előző kommentet, ennél ő okosabb. Ha mégis, végtelenül sajnálom őt.

  Az ilyen kijelentések miatt tiltakozhatnának a liberálisok, a jogvédők vagy az Amnesty International, mert ez az igazi kirekesztő, vallási alapon megkülönböztető hozzászólás.

 13. Sirályság! Még több Hoppál-féle gerinctelen református zombit lehet termelni nagyüzemben! Csak így tovább!

Comments are closed.