Najari már Zsolnay Vilmos nyughelyét is magáénak tekinti?

Bachar Najarinak nincs közel a Zsolnay családhoz

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra szerint az idén tavasszal alapított pécsi Ledina Kft. az engedélyük nélkül használja logójában a Zsolnay-mauzóleumot, ezért áru hamis megjelölése miatt rendőrségi feljelentést tettek. A Ledina Kft. a feljelentéssel kapcsolatban az alábbiakban olvasható közleményt adta ki.

hirdetés

A Ledina Kerámia Kft dolgozói felháborodottan értesültek arról, hogy a 2015-ben éppen áru hamis megjelöléséért feleségével együtt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt „svájciórásbízniszmen” most már Zsolnay Vilmos nyughelyét is magáénak tekinti.

Szerencsére Bachar Najarinak semmi köze a patináns Zsolnay családhoz, így a magyar kerámiaművészet géniuszának a Zsolnay Vilmos mauzóleumához sem.

Bachar Najarinak nincs közel a Zsolnay családhoz
Bachar Najarinak nincs közel a Zsolnay családhoz

Csak arra tudunk gondolni, hogy Bachar Najari nagyon tart – és joggal tart – azoktól a vallomásoktól, amelyek néhány nap múlva kezdődő bírósági tárgyalásokon nyilvánosan is hallhatóak lesznek, és amelyek során az egykor a Zsolnay-gyárban dolgozó munkavállalók elmondják, hogyan is bánt velük valójában a „szír svájciórás üzletember” és annak felesége, és milyen módszerekkel próbálják eltrükközni a magyar hungarikumnak számító Zsolnay porcelánokat.

Megerősítjük, hogy a Ledina Kerámia Kft. semmiben, és semmilyen körülmények között nem fogja utánozni Bachar Najari gyárát, mivel azt tragédiának tartja. A Ledina Kerámia Kft. megerősíti azt az álláspontját is, hogy minden a „Zsolnay” név használatával kapcsolatos jogi kérdésében csakis a Zsolnay család az illetékes, és kizárólag a család képviselőivel tárgyal erről.

Ledina Kft.