Fontos ügyekről hozott döntést Pécs közgyűlése a 2018-as első ülésén.

hirdetés
Uránia Mozi

Csütörtökön tüntetés nélkül, nyugodtan kezdte el ülését a pécsi közgyűlés. A képviselők döntöttek arról a helyi rendeletről, amit egy védett, de beteg törökmogyorófa kivágása miatt kellett módosítani.

Csütörtökön ülésezett a közgyűlés

Ugyancsak döntöttek arról, hogy a Horvát Színházat továbbra is Vidákovics Szláven vezesse, az intézményt a tervek szerint egyébként a későbbiekben az Országos Horvát Önkormányzat veheti át.

Egy napelemes kiserőmű is szolgálja majd az új kertvárosi rendelőintézetet, vázolta Páva Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP), az erről a beruházásról szóló határozatot elfogadta a közgyűlés. A már javában épülő kertvárosi rendelőintézet működtetése így jóval gazdaságosabb és környezetbarátabb lesz. Határoztak továbbá arról a programról, amely révén csaknem egymilliárd forint jut a belváros, a világörökségi helyszínek fejlesztésére: bővül a Cella Septichora, és modern eszközök, például 3D-mozi is csalogatja majd a turistákat és a helyieket.

Még vonzóbb lesz a pécsi világörökség

Vitát hozott az önkormányzat és az Investmentor Agency Tanácsadó Nonprofit Kft. közötti együttműködési megállapodás. Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta, korábban többször érte kritika az önkormányzatot, hogy nem hoz elég befektetőt, noha hosszú a lista az ide letelepült cégekről. Az önkormányzatot megkereste tehát ez a kft., hogy ezeket a tárgyalásokat segítenék, a városvezető hangsúlyozta, ezzel csak bővülnek Pécs lehetőségei. Kővári János (ÖPE) azt vetette fel, hogy ez a cég milyen módon érdekelt ebben a folyamatban. Keresztes László Lóránt (LMP) szerint stratégia nincs a gazdaságfejlesztésben. Gyimesi Gábor (Jobbik) szerint olyan emberek vannak a tanácsadó cég mögött, akik közel állnak a Fideszhez, Páva Zsolt polgármester ugyanakkor cáfolta, hogy Bánki Erik képviselőnek érdekeltsége lenne a társaságban.

Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta, korábban is mondta, a pécsi gazdaságban van mit javítani, de méltatlanok azok a kritikák, hogy az elmúlt években nem történt semmi. Ugyanis láthatóak komoly változások is: fejleszt és százával keresi a munkaerőt a BAT és a Hauni, bővít az ITSH, Pécsett telepedett le többek között az amerikai világcég, a Harman. Páva Zsolt azt is elmondta, február 5-én újabb világpiaci cég pécsi fejlesztését jelentik be. Közölte: elfogadják a kritikákat, de erre azért nem lehet azt mondani, hogy kudarcsorozat. Ráadásul emelkedett az iparűzésiadó-bevétel is Pécsett, ez is tény.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Fóris Béla
    Just now ·
    A fityesz hívők hülyébbek a sokévi átlagnál az egyik fityesz imádó szerint, aki nem szereti a mi bölcs és hazaszerető kis gecinket, azt valaki nagy pénzzel támogatja. RÖHEJ, hogy mindent elkövetnek, hogy a fönököeik lássák, hogy ők jó seggnyalók. Ha ez igaz lenne, akkor én már milliomos lennék és nem egy szerencsétlen marha.

Comments are closed.