10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálMenő helyek a Falon kívül

Menő helyek a Falon kívül

A pécsi belvárosban számos étterem működik. Kinek ez, kinek az a kedvence. Ám nem árt, ha néha emlékeztetjük magunkat, a belvároson kívül is van élet!  Négy, viszonylag újnak mondható étterem és cukrászda bár nem a központban van, de akár a Király utcában is megállná a helyét. 

[box title=”Kanál” box_color=”#5dcbcf”]A kék-fehér színű poharas levesező másfél éve nyitott a Rókus sétányon. Az éttermet nem véletlenül pozicionálták Egyetemvárosba, a Kanál ugyanis kifejezetten „take away” (fogd és vidd) ételeket kínál, ami köztudottan a fiatalok körében népszerű. Ennek ellenére egyetemi professzorok, tanárok is rendszeresen ebédelnek náluk, sőt mostanra odáig jutottak, hogy aki egyszer véletlenül megkóstolja a főztjüket, az akár kocsiba vagy buszra is ül egy jó leves kedvéért.

A siker titka

Szerintük:

– Amit csak lehet, friss alapanyagokból, mi magunk készítünk el. Így például a mogyoróvajat, vagy a tandori fűszerkeveréket. Számos különleges levesünk van, amit kreatív szakácsunknak, Dénesnek köszönhetünk. Emellett van száz forintos szendvicsünk is, ami tulajdonképpen sajtos toastot jelent, de ez pont jó azoknak, akik a leves mellé harapnának még valamit. Ami szerintünk még számít, az a kiszolgálás: úgy látjuk, nagyon szívesen térnek be hozzánk a vendégek, előfordul, hogy csak beszélgetni  – mondja Benkő Zsuzsanna, tulajdonos.

Szerintünk: 

A kedves kiszolgálást mi is megtapasztaltuk. Véletlenül zárás előtt egy órával értünk oda, így megtudtuk, hogy ebben az időszakban féláron van a leves, amit örömmel vettünk tudomásul. Plusz kinéztük a maradék két fánkot, amit kedvességből, és mondván, hogy már nem friss (reggel készült) szintén 50%-kal olcsóbban kaptuk. Mindez persze mit sem ért volna, ha az ételek rosszak. De nagyon finom volt minden.

Kritika: Miért nincs nyitva hétvégén?[/box]

Kanál
Forrás: a Kanál Facebook oldala

[box title=”Trüffel ” box_color=”#e4d7aa” title_color=”#5d4c23″]Az egyre közkedveltebb pécsi cukrászda négy éve nyitott. Eleinte a Hársfa utcában és Uránvárosban is volt egy-egy üzletük, mostanra azonban csak a  Hársfa utcai maradt meg. A tulajdonosok a belvárosban is nézelődtek, ám mivel itt nem találtak eladó helyiséget, máshol kezdtek keresgélni. Jelenlegi helyüket azért szeretik, mert családi házas, nyugodt övezetben van, és lehet a közelben parkolni.

A siker titka

Szerintük:

– A minőségi alapanyagokat mindenképpen ki kell emelnünk. Nem használunk például növényi tejszínt, margarint és különféle mesterséges adalékokat. Az általunk készített édességek olyanok, amiket mi magunk is nyugodt szívvel fogyasztunk a családban. Nagyon jó reklámot jelentenek számunkra az esküvők, születésnapok, ahol nem csak egy ember kóstolja meg a tortákat, hanem több tízen vagy százan. Az áraink emelkedtek a bevezető árakhoz képest, mégpedig azért, mert mostanra muszáj volt őket a minőségi alapanyagokhoz igazítani – mondja Sztanics Balázs, a tulajdonos.

Szerintünk: 

Számtalanszor jártunk már a Trüffelben, és egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányszor csalódtunk. A banánfagyi messze itt a legfinomabb, és egy átlagos fogyasztású ember két gombóccal bőven tele lesz. A belvároshoz képest sokkal jobbak a parkolási lehetősségek, de azért egy napsütötte vasárnap délutánon itt sem olyan egyszerű autóval megállni.

A nyilvános cégadatok szerint a Trüffel Kft. 2013 novembere óta felszámolás alatt van. Az üzletvezetőtől azonban megtudtuk, hogy már nem a fent nevezett cég áll a cukrászda mögött, helyette Truffle Cukrászati Kft. néven új tulajdonos működteti az üzletet.

Kritika: Bár nem megfizethetetlen és elég nagyok a fagyi adagok, az árak lassan kezdik elérni a lélektani határt. [/box]

Trüffel
Forrás: Trüffel cukrászda Facebook oldala

[box title=”Mr. Remy Gyros” box_color=”#23277b” title_color=”#d12b1f”]Az uránvárosi gyrosos a Lecsó című mesefilm főszereplő szakács-patkányáról kapta a nevét. A tulajdonos, Mészáros Csaba, aki egyébként az ételeket is készíti, érdemérmes mesterszakács. Elmondása szerint szafari szállodákban dolgozott és miniszterekre is főzött, így minden a kisujjában van. Két oka volt annak, hogy Uránvárost választotta Pécs szíve helyett. Egyfelől minimál tőkéből indította saját vállalkozását, másrészt úgy gondolta, a rengeteg belvárosi vendéglátóhely között csak egy lenne a sok közül.

A siker titka

Szerintük:

– A finom ételek és a jó alapanyagok mellett úgy gondolom, a hely hangulata vonzza vissza a közönséget. Csapatunk lelkes, maximalista emberekből áll össze, akik nem csak kiadják az elkészült ételeket, hanem beszélgetnek is a vendéggel. Az áraink nagyon alacsonyan vannak, a sok kicsi sokra megy a mottónk – mondja Mészáros Csaba.

Szerintünk:

A 45 féle gyrosból egyet próbáltunk ki, de az nagyon elnyerte a tetszésünket. Hatalmas adagot kaptunk, amiből láthatóan nem sajnálták az alapanyagokat, amik érzésre frissnek tűntek. Külön jó volt, hogy a zöldséget és a húst úgy rétegezték a tésztában, hogy nem egy helyre koncentrálódott például a káposzta vagy a hús. Nem a gyorsaságra mentek, az étel készítése közben beszélgettek velünk, és nagyjából elmondták a hely alapelveit. A tulajdonos, egyben szakács kedves volt, közvetlen, bár elsőre kissé morcosnak tűnt.

Kritika: Kicsivel nagyobb tisztaság is lehetne az asztalok körül. [/box]

Remy Gyros
Forrás: Mr. Remy Gyros Facebook oldala

[box title=”Ciao Pizzéria és Rosticerria” box_color=”#82b582″ title_color=”#d63334″]A belvárosban mozgolódók szempontjából meglehetősen „rossz” helyre települt Pécs legújabb olasz étterme. A Pécsi Gázautó Kft. étterme egészen konkrétan a Verseny utcában egy benzinkút szomszédságában nyitott 2013 novemberében. Ennek ellenére meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a hely, aminek egyik oka – vélhetően- a Toszkánából érkezett főszakács főztje. A tulajdonos azt mondja, azért választották ezt a helyszínt, mert valójában nem egy éttermet akartak létrehozni, hanem egy adottságot kihasználni. Ezen benzinkutak mellett ugyanis Olaszországban éttermek üzemelnek.

A siker titka

Szerintük:

– Számunkra a vendéglátás nem fő profil, nem ebből élünk. Ahogy mondtam, csak egy adottságot szerettünk volna kihasználni, kedvezni az ügyfeleinknek és a hozzánk betérőknek. Személy szerint én nagyon szeretem Itáliát, számtalanszor jártam már ott. Az volt a célunk, hogy autentikus olasz ízeinkkel felülírjuk a Magyarországon elterjedt olasz sablonokat. Az alapanyagokat Olaszországból hozzuk, hetente egyszer. Az áraink is igen kedvezőek, legfőképpen azért, mert nem a belvárosban vagyunk, és ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül – mondja Haszon Zoltán, tulajdonos.

Szerintünk:

Ételeik egyik része – a tészták – látványkonyhában készülnek a vendégek orra előtt, ezt nagyon értékeltük. Ha valaki menüzik, akkor a levesből annyiszor vehet (a készlet erejéig) amennyiszer akar, és ugyanígy van a kenyérrel is, nem számítanak fel érte 50-100 forintot. Egyébként a tészta és a leves is nagyon finom volt, és a hely miliője is magával ragadó, tiszta, szép, rendezett.

Kritika:  

Ottjártunkkor a kiszolgálással voltak gondok. Aprócska káoszt észleltünk a levegőben és a menü második fogását is csak kérésre hozták ki. [/box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő