Négycsillagos hotel nyílik Pécsen

A Széchenyi tértől egy ugrásra nyílik meg Pécs legújabb szállodája, miközben a város főterén negyedszázada vár jobb sorsára a Nádor Szálló.

hirdetés

Az Új Széchenyi Terv keretében 222 millió forint pályázati pénzt nyertek annak a belvárosi hotelnek a kialakítására, amelyet júliusban terveznek megnyitni. A négycsillagos hotelt egy műemléki oltalom alatt álló, 19. századi lakóházban alakították ki, s egyszerre ötvözték a klasszikus elemeket a modern felfogással.

A projektgazda Hausmann Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Schneiderné Hauszmann Adél elmondta, bíznak a pécsi vendégforgalomban, ezért is vágtak bele a munkába, ugyanakkor arra is számítanak, hogy a családi mellett az üzleti turizmus is beindul, hiszen a meglévő, jelenleg még üres déli ipari parkba előbb-utóbb érkeznek majd befektetők.

Az Adele Hotel egyébként 19 szobával – köztük három luxusapartmannal és három lakosztállyal- , szauna- és pihenőrészleggel, fitneszteremmel, saját belső kerttel és étkezővel rendelkezik. A ház üzemeltetését környezettudatos és egyben költségtakarékos módon oldják meg, jórészt megújuló energiák hasznosításával.

Adele Hotel - Pécs - folyosó és lépcsőház - 2015. 06. 18. (1)

A beruházás annak fényében is érdekes, hogy a karnyújtásra lévő Nádor Szálló felújítására egyelőre kevés esély van. Az épület ugyan kívülről már megszépült, ám odabent továbbra is csak egy galéria működik a csupasz falak között. A tulajdonos, a Danubius Hotels Group hiába nyert pályázati pénzt is évekkel ezelőtt az építkezésre, nem vállalták be a munkát, lemondtak a több száz millió forintos segítségről. A cég pécsi szállodáinak igazgatója, Danka András legutóbbu nyilatkozata sem ad bizakodásra okot. Szerinte ugyanis nincs meg az a felvirágzás, amire már évek óta várnak és az országos statisztikák ellenére úgy érzik, Pécsen stagnál a piac.