Négyes ikrek életéért küzdenek Pécsen

Mindent megtesznek értük (Fotónk illusztráció)

Kevés esélyük van a túlélésre azoknak a kaposvári négyes ikreknek, akik a 27. hétre születtek. A három fiú és egy lány már fertőzötten érkezett a Pécsi Tudományegyetem szülészeti klinikájára, kettejüknél súlyos tüdőfertőzést diagnosztizáltak.

hirdetés

A kaposvári szülők évek óta szerettek volna gyereket, de az asszony csak orvosi beavatkozással tudott teherbe esni. A kaposvári Papp család hat éve várt a gyerekáldásra. Dóra, Gergő, Dani és Tamás nem egypetéjűek, életükért a pécsi szülészeten küzdenek az orvosok. 900 gramm súllyal, 34-35-37 centi hosszal születtek, ez a 27. hétben teljesen normálisnak számít.

Mindent megtesznek értük (Fotónk illusztráció)
Mindent megtesznek értük (Fotónk illusztráció)

Bár a 23-24. héttől kezdve már a méhen kívül is van túlélési esélye a magzatnak, az ikrek esetében fertőzés lépett fel.

Lapunknak nyilatkozó szülészorvosok azt mondták, ebben az időszakban a legnagyobb problémát általában az jelenti, hogy a tüdő még nincs teljesen kifejlődve, mivel a magzat a köldökzsinóron keresztül jut a számára szükséges oxigénhez. A pécsi klinika általunk megkérdezett orvosa nem kívánt nyilatkozni, mert – mint mondta – ebben a korban teljesen normális, hogy alig van esély a túlélésre, főleg négyes ikrek esetében.

A babák anyukája szerdán hagyhatta el a kórházat, jelenleg kaposvári otthonában reménykedik.

 • veronika balogh

  Dràga pici kis babàk!
  Ne adjàtok fel, harcoljatok!
  Imàtkozom èrtetek.
  A szülöknek sok eröt ès kitartàst ki V ànok.
  Merlyenek remèlni!!!

 • Toth Anita

  Sajnalom nagyon!!!!!!az en pici babaim ugyan igy voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kerlek nagyon erosek legyetek es tartsatok egymas mellet,bar mi is tortenjen!!!!!Szoritok nektek!!!!!

 • Stefán Marika

  Drága kicsi Bogárkák ☼☺♥ ☼☺♥ ☼☺♥ ☼☺♥
  Tiszta szívből kérjük számotokra az Isteni rendet a testetekben, lelketekben, kérjük a tökéletes működést minden sejtetekben, a tökéletes egészséget és a teljes gyógyulást.
  Édesanyátok, Édesapátok és mi mindannyian veletek vagyunk : )

 • Egy anyuka

  Kis csöppségek ! szorítok értetek , édesanyukátok és apukátok bíznak bennetek nektek csak küzdeni kell ! De ti erősek vagytok és végig csináljátok ! Sok erőt nektek picikék! Nem szabad feladni!

 • Nagyi

  Az én 5 hónapos ikerunokámat a héten műtötték a szívével,rettentő sok szeretetet és bizalmat küldök ezeknek a babáknak is.Higgyetek BENNÜK és akkor Ők küzdenek.Igazi kis harcosok.Rajta Babák!!

 • Névtelen

  Csak pozitivan…minden rendben lesz veluk….es remelem sokat hallunk meg Roluk!!!!

 • Szandra

  Nagyon szorítok értük. Egy ország imádkozik a csöppségekért és valóban jó helyen vigyáznak rájuk. Nehéz időszak lesz kibírni azt a pár hónapot, amíg nem mehetnek haza. Nekem azt a 3 napot szörnyű volt elviselni. Nagyon sok erőt kívánok a családnak.

 • Apuka

  Kétgyermekes Apukaként tudom mit jelent a gyermekáldás, nekünk “csak” a kevés magzatvíz és a farkfekvés miatt kellett komoly izgalmakat, hosszabb kórházi ott-tartózkodást átélnünk. Nem kívánom senkinek ezt az érzést! Nagyon szorítok, és sok erőt, kitartást kívánok a babáknak, a családnak! Ne adjátok fel a reményt, a pécsi csecsemő intenzív az egyik legjobb az országban, még Budapestről, vagy az ország másik végéből is hoznak/ hoztak ide anyukákat/babákat! Remélem mihamarabb rendben lesznek a babák! Jó kezekben vannak!

 • Alexa

  Erőt, egészséget, és hitet!
  Erőt, hogy végig tudjátok csinálni, kitartsatok a pozitív gondolatok mellett, egészséget, hogy mindegyikötök jól legyen, hitet, hogy higgyetek a gyógyulásban és a felépülésben!

 • Csillagfeny

  Nem tudtam könnyek nélkül elolvasni a cikket! 🙁 Bízunk benne,hogy minden rendben lesz!
  Nagyon sok ERŐT és KITARTÁST! Drukkolok nektek!!!

 • Ági

  Az Istennek semmi sem lehetetlen és minden lehetséges annak aki hisz, így tudatja velünk a Biblia, hogy mindig van remény és nem szabad feladni. Kérjük a Mindenható Egek Urát, drága Istenünket, hogy Jézus Szent Vérével takarja be a kicsiket és vegye oltalmába gyógyító erejével Őket. Ámen.

 • Eva

  Kitartast es sok erot kivanok ! Hiszem, hogy minden rendben lesz, a picibabak igazi kis harcosok 😉 Minden jot az egesz csaladnak !!!!!

 • julika

  Az isten adjon nekik erőt,egészséget,a szülöknek is!Én bízom benne,minden rendben lesz!Az én kisunokáim 28hétre születtek,7200gr és 1112gr-al.14-én 5hónapossak lesznek,de gyönyörüek!

 • Andi

  Remélem minden rendben lesz és van!!

 • Névtelen

  Kitartás apróságok,gyógyuljatok meg

 • Krisztina

  Isten és az angyalok vigyázzák minden lélegzetvételüket és adjanak nekik hosszú, boldog, egészséges életet! Imádkozom értük!

 • Gaby

  Sok erőt,kitartást kívánunk az egész családnak!!Bízni kell minden áron!!A mi kislányunk is 25 hétre született,87 deka 33 cm volt!! Amin lehetett mindenen átmentünk!!Agyvérzés,szem,és sérvműtét,légzés és szívleállás!! Ma már 6 éves Zsófink,egészséges,okos,szép!! Szorítunk a babákért!! 🙂

 • Bogos Attiláné

  Az én kis fiam is Pécsen volt,ő 25. hétre született 640g és 31 cm volt, tüdőgyulladás,agyvérzés és szem műtétje stb. 4 hónap után hozhattuk haza!! Most 8 éves!!!! Remélem ők is olyan szerencsések lesznek mint mi!!! Kitartást a szülőknek,!!!

 • Névtelen

  Imádkozom értük!

 • Káli Gabi

  Kitartást kívánok! Remélem Ők is erősek lesznek és minden rendben lesz! Jó egészséget az egész családnak!!!!

 • .

  Istenem! Kitartást kívánok a családnak, bízom benne, hogy rendben lesznek a gyerekek.