Negyvenéves lett a legendás bölcsi

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a Módszertani – mai nevén Napsugár – Bölcsőde. A jubilálás alkalmából tábla került az épület oldalára is, emléket állítva az alkalomnak, és a bölcsődeépület tervezőjének, a híres pécsi építész Getto Józsefnek. Az ünnepségen megjelent egykori és jelenlegi dolgozókat Decsi István, Pécs alpolgármestere köszöntötte.

Getto József, Ybl-díjas építész keze munkáját dicséri a Budai Nagy Antal utcában található óvoda és bölcsőde egyedi formatervezésével, belső tereivel. A legendás művész, elmondása szerint úgy szándékozott megtervezni az épületet, hogy az mindenkor szolgálni tudja a pécsi kisgyermekek fejlődését, helyt adjon az értük fáradozó gondozó-nevelőknek.

Az idős építésszel készült interjút itt olvashatják.

decsi getto bölcsőde
Negyven éves lett a bölcsőde, a nagy építész keze munkája

Az ünnepségen Decsi István elmondta, fontos hogy érezzük, ez a bölcsőde nem csupán egy tégla-beton épület, hanem egy olyan közösség, ami negyven éve szolgálja a pécsi gyermekeket.

A küszöbön álló fejlesztések egy olyan felújítási csomag részét képezik, amelyhez fogható már 20-25 éve nem volt.

A felújításokkal megváltozhat az épület külső és belső jellege, de ami a lényeg, az örökre megmarad, ez pedig a közösség, ami működteti ezt.

decsi_bölcsőde
Decsi kiemelte a közösség fontosságát

Egy szülőnek fontos tudnia, hogy milyen környezetbe járnak a gyermekei, milyen közösség részévé válnak. A Napsugár bölcsőde közössége pedig egy jó közösség, amely már negyven éve töretlenül szolgálja a pécsi kisgyerekek fejlődését, akik innen az óvodákba, általános- és középiskolákba, sőt, talán még az egyetemre kerülnek majd – ők lesznek a következő generáció.

Az alpolgármester megköszönte a vezetők és a kisgyermeknevelők eddigi munkáját, további sok sikert kívánt, még sokszor negyven évet, és az elkövetkező időszakra türelmet, míg a felújítások tartanak.

hirdetés

Hirdetés