Néhány fontos infó a belvárosi kerékpárút munkálatairól

Hamarosan, a tervek szerint március 9-én kezdődik meg a belváros észak–déli tengelyének közlekedésfejlesztése, melynek keretében egy szuper új kerékpárút is épül. Az alábbiakban a forgalmi változások, technikai részletek olvashatók.

A munkák elsősorban a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti és nyugati oldali járdáját érinti a Nagy Lajos király útja és a Rákóczi út közötti terület bizonyos részein.

Itt új térköves járda, illetve taxidroszt készül, továbbá átépítik a meglévő szegélyeket. A munkálatok alatt a Bajcsy-Zsilinszky utca – Nagy Lajos király útja csomópontból csak déli irányba tudnak áthaladni a központból érkező járműveknek, a jobbra kanyarodás időszakaszosan tiltva lesz, a kanyarodó sávot lezárják. Az utcában a gyalogosforgalom változásairól táblák tájékoztatnak majd.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában az építési munkák idején nem állnak meg a helyi buszjáratok. A buszmegálló pótlásaként ideiglenes buszmegálló épül a Rákóczi út 39B előtt. A gyalogosok a kihelyezett tájékoztató táblák szerint közlekedhetnek.

A Centrum parkoló keleti oldali útcsatlakozása a kivitelezés ideje alatt biztosított lesz.

A munkálatok az adott terület déli végpontján is elindulnak. Az Ipar utcától délre a meglévő kerékpárút burkolatfelújítására is sor fog kerülni, de a gyalogos- és kerékpáros-forgalomnak biztosítják az áthaladást.

A március 30-tól várható korlátozásokról későbbiekben is érkezik részletes tájékoztatás.

A belvárosi kerékpárútról itt írtunk korábban.

Hirdetés