Trópus a télben címmel szervezett akciót a Pécsi Tudományegyetem botanikus kertje. A kert ebben az időszakban zárva van, de a két ünnep között két napra kinyitották a melegházak ajtaját.

hirdetés

Óriási citrom, közel három méteres narancsfa, húsevő növény. Többek között ezeket is megnézhetik az érdeklődők a pécsi tudományegyetem botanikus kertjében. Az egyetem télen igaz, hogy zárva tart, de két napra, 27-re és 28-ra kinyitják a melegházak ajtajait és bárki megcsodálhatja a különleges növényeket.

A különleges növények között egy kakaófát is megtekinthetnek az érdeklődők, aminek termését már 3500 éve fogyasztottak a dél-amerikai indiánok. Érdekessége, hogy a virágai is a szárán fejlődnek, és hangyák porozzák be.

A Pécsi Botanikus Kertbe látogatók még a pálmaház galériájára is felmehetnek, hogy onnan tekintsenek le az esőerdők növényvilágára, a kaktuszházban sétálva pedig egyre több pozsgás növény illatos virágaira csodálkozhatnak rá. A parkban ezek mellett számos olyan növény van, amit szüretelés után elfogyasztanak az ott dolgozók, ilyen például a fügefa és a tövis termése, de az itt termő citromot is felhasználják.

Az ide látogatók rengetegféle citrussal, orchideafajjal, papagájvirággal találkozhatnak, valamint rovarfogó növényeket is megcsodálhatnak.

A pécsi Botanikus Kert fejlesztése 1952-ben kezdődött, azóta már több mint nyolcezerféle növény és százezer egyed található meg.

Hirdetés