Buli a Zsolnay Negyedben

Jönnek a franciák!

A kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt május 17-én esőhelyszínekkel biztosítják a Zsolnay Fesztivál színes pénteki programkínálatát.

hirdetés

A gyerekeket már négytől érdemes kivinni a fesztiválra, ugyanis a Bóbita Bábszínház a tettyei muzsikusokat adja elő. Öttől már Ráhangolás-barangolás címmel tehetünk zenés sétát Palya Beával a negyedben. Eső esetén azonban az Apostol teremben hallhatjuk az énekesnő dalait.

A Nouvelle Vague Pirogránit udvarra tervezett szabadtéri koncertjét az E78 koncerttermébe rendezik, utána a Columbo mutatja meg a jazz napos oldalát, az ArTér Kávézóban pedig Jáger Bandi zenekara, a Jazzrael és napjaink legeszementebb szuper-gruppja a Tudósok játszanak.

A komolyzene kedvelői a Zenetudományi Intézet Liszt Termében a Budapesti Vonósok, illetve Várdai István és Murin Jaroszláv közös kamarakoncertjén vehetnek részt, de a színház szerelmeseinek is tartogat különlegességeket a fesztivál.  A Gyárturisták vadonatúj epizódjaival ma tízkor és hatkor is bejárhatjuk a Negyed területét, fél hétkor pedig a Színművészeti Egyetem másodéves hallgatói Térey János Nibelung lakópark című darabja nyomán elkészült előadással mutatkoznak be a pécsi közönségnek a Júlia Teremben.

A Zsolnay Szalont Veiszer Alinda, Stohl András és Balázsovits Lajos közreműködésével a Bóbita Bábszínházban tartják meg.

A mai napon két kiállítás is nyílik: öt órakor Pittman Zsófi különleges falvédőinek kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. „Az én kis városom” fotópályázatra érkezett háromszáz képből álló tárlatot Marsalkó Péter fotográfus és Tátrai Annamária nyitják meg hat órakor az Inkubátorház 1. emeleti termében.

Hiába tűnik úgy, hogy Pécset is elérte a rossz idő, nem kell aggódniuk a fesztivál szerelmeseinek. A szervezők gondoskodnak róla, hogy minden koncert és program esőtől védett helyszínen, felejthetetlen élményt nyújtson.

 

 

 • re Előtted Lévő Nácizó

  Nem! Te nem egy szittya ****************** vagy, hanem, csak egy kis sz@r provokátor!

 • Előtted lévő nácizó

  Biztosan sorra fogok kerülni, mivel szittya ***************** vagyok…

 • Előttem lévő nácizónak!

  Barátom, vigyázz, hogy az elszámoltatásnál nehogy te is sorra kerülj!

 • Kedves ELSZÁMOLTATÁST!

  Kiváncsi lennék rá, hogy a kis ****dugó Zsoltika mikor hozná el a nÁcI fejednek a Kárpátiát…mert bár lehet, hogy az igaz magyaroknak ingyen mennek, de ebben nem vagyok 100%ig biztos….

 • Varjú

  A gyerekeknek nem kell belépő! Ma voltunk és csak két felnőtt jegyet kellett vásárolni. Megérte, jó volt a koncert és a gyerekek is élvezték ezt a fél napot. Este is megyünk ki.

 • ELSZÁMOLTATÁST!

  Igen is, hogy az 1500 Ft-os belépő sok, egy családos (3-4 fő), minimálbérből élő átlagembernek! Uniós pénzekből megépült a Zsolnay negyed, és most nyerészkednek!
  Ilyen szemét lehúzós városvezetése még nem volt Pécsnek! Szembe tudnám köpni magamat a tükörbe, hogy ezekre a sz@rháziakra szavaztam..pffö!
  De nem baj, mert JÖVŐRE CSAK A JOBBIK!

 • Matador-nak

  Ez egy automata cenzor lehet. Az általad kifogásolt szó szerepel több weboldalban, pl egy pécsiben is, ez itt sajnos nem megengedett……

 • Farkangyal

  Szervezőknek ajánlom.

  Abból a 40 db biztonsági emberből és jegyszedőből álló input-output menedzseri gárdára fordított xmillió töredékéből, bérelhetnétek 100 fm mobil keritést, paravánozva és meg lenne oldva a gond. A kisgyerekes családok mehetnének a játszótérre aki meg kerítésen belülre kíván tekinteni attól 2 nagydarab meg egy semmirekellő luvnya beszedi a zsetónt. Ennyi az egész. ez EURÓPAI megoldás. Ami itt van azt a román tengerparton a cig-ány körhintásoknál szokás.

 • matador

  Kedves kopasz cenzor !
  Mi a f,sz bajotok van a ****pal szó ellen , ami az úton történő ismeretlen tulajdonosú autó leintését jelenti ?
  s.toppal , s t o p p a l ,

 • matador

  Kedves megszólító !
  Te még apád micsodájában küzdöttél , amikor én már ilyen , vagy ennél színvonalasabb rendezvényeken vettem részt .
  Amire kíváncsi vagyok , arra el is megyek ! 1977 óta voltam pár rendezvényen rock , jazz és egyéb .. mentem ****pal , vonattal , orosz katonai mentővel ..stb.
  De akkor is!
  Ez a fesztivál a csóró pécsiek nélkül egy belterjes fesztivál lesz , a pécsi polgárok pénzéből , a pécsi polgárok nélkül !

 • Re re Pécsi

  Számold ki, ha egy négytagú család elmegy, akkor csak a belépó 6000 Ft. Én úgy gondolm, hogy elég nagy az a hely, hogy a programokat úgy rendezzék meg, hogy azt csak az nézze meg, aki fizet. Aki csak szeretné megnézni, hogy mégis milyen lett a ZSKN, annak ne kelljen már fizetni. Vagy itt csak a külföldi túristákra gondoltak? A pécsiek nézzék meg akkor, mikor nincsenek programok.

 • Re:Pécsi

  A Balaton Soundra 2 nap alatt fogytak el a 40 ezres bérletek… Az 3 napos fesztivál! 1500 forint egy egész napos programért nem sok! Simán ki lehet fizetni. 800 forint egy doboz cigi…

 • Pécsi

  Eddig ingyen lehetett bemenni körülnézni, most 1500 Ftz. ki tudja ezt megfizetni? Most nem a bulira gondolok vagy a kiállitás megtekintésére.

 • Kedves Matador!

  Semmi sincs ingyen…egy hétig ne igyál esténként kőbányait, és bemehetsz igényes koncertekre…tudom, komoly elhatározás lenne…azért sok sikert!

 • matador

  Egy másik portálon a 25 db képen aki ezt fesztivált látogatta mind rajta volt .
  Kár , hogy nem a mai üres zsebű pécsieknek szólnak ezek a rendezvények .
  Ha elzavarnák ezt a pénzzabáló vezetést , az Ő zsebükbe rakott milliókból akár ingyenes is lehetne ez a fesztivál .
  Vegyetek a Mártának egy új autót és azzal húzzon el innen a sleppjével !

 • BB

  Buci kocsival jön?

 • MP

  Matador! A Zsolnay Fesztiválnak mi köze van a Sétatérhez??? A kettő teljesen más! Egyébként mindkét helyen jól lehet érezni magunkat! Próbáld ki, ha nem hiszed.

 • matador

  Azért a régi “Toller Fesztiválok” íze nem pótolható !
  Vásárolhattok média felületet , újságírókat megvehettek kilóra , de a “Nép” , az Isten adta nép , az akkor is a Séta-tér mellett teszi le a voksát !
  Érezzétek jól magatokat , adjatok jó híreket magatokról , zengjétek tele a világot , de mi parasztok csak a disznók között érezzük jól magunkat !
  Remélem jövőre , amikor választások lesznek , akkor a disznók közé is vettek majd valamit !
  Már, ha értitek ! Márta , értitek?

  Amúgy egy falusi népművelő is tudta , hogy mi kell a népnek!
  ” Had éljenek”- had éljünk !

 • DJ Peet

  Nagyon jó hangulat volt tegnap, szuper koncert volt. Kár az esőért, meg a bezárt bódékért, de szerencse, hogy szuperül működtek a benti kocsmák. Meg is lett a hatása éjfélre… 😉