Figyelem! Nem hiszi el, hol bírságolnak Pécsen!

Megállni tilos4

hirdetés

Rendesen megkeverte a belvárosi közlekedést az Eon azzal, hogy augusztus elejétől a Perczel Miklós utcában cseréli a gázvezetéket. A munka miatt megbolygatták a megszokott parkolási rendszert is. A rutinból közlekedőket a rendőrség 30 ezres csekkel „kínálja meg”.

– Vasárnap a belvárosba jöttem a családommal és a szokott helyemen, a Munkácsy utcában parkoltam le. Már bezártam az ajtót, amikor egy hölgy  figyelmeztetett: meg ne próbáljak itt parkolni, mert a felfestések és a közeli fizetőautomata ellenére újabban itt nem lehet megállni és 30 ezerre büntet a rendőrség – mesélte lapunknak Kertész Roland.

Vasárnap egy teljes sort büntettek itt végig...
Egy teljes sort büntettek itt végig…

A férfi aztán maga is észrevette, hogy a soron többen is parkoltak és szinte mindegyik autón ott díszelgett már a kis papír a megállni tilos tábla piktogramjával, no meg azzal, hogy feljelentette a kocsi tulajdonosát a rendőrség. Ez közigazgatási bírságot, vagyis 30 ezer forintos büntetést jelent.

Lapunk munkatársa a Munkácsy és a Fürdő utca kereszteződésétől keleti irányban több autót is látott parkolni, mindegyikben ott volt az érvényes parkolójegy is. Viszont igaz: az adott részen megállni tilos táblák voltak, az egyik alatt szerepelt az új forgalmi rendre felhívó tábla is.

Nem tudják, hogy tilosban parkolnak, ezért parkolójegyet is vesznek
Nem tudják, hogy tilosban parkolnak, ezért parkolójegyet is vesznek

Molnár Katalin, a megyei rendőrség szóvivője lapunknak elismerte: rendszeresen büntetnek az adott szakaszon, mégpedig azért, mert a parkoló autósok zavarják a forgalmat. A területen ugyanis kétirányúsították az utcát. Hozzátette: az augusztus 4-én életbe lépő új forgalmi rend kapcsán az első napokban még csak figyelmeztettek a rendőrök, de ma már helyszíni bírságot (10 ezer forintig terjedhet) alkalmaznak, vagy – ha nincs ott a sofőr – feljelentést (ez a 30 ezres bírság) tesznek.

Kétirányú lett. Pár hét múlva máshol lesz változás a belvárosban.
Kétirányú lett. Pár hét múlva máshol lesz változás a belvárosban.

Varga Ivett, az Eon kommunikációs munkatársa elmondta lapunknak: szeptember 4-ig bizonyosan így marad minden, de a teljes munka novemberig is eltart. A második szakaszban a belváros más helyein, majd októbertől megint másutt számíthatnak az autósok változásra, azaz újabb helyeken borul a régi rendszer.

A változásokról igyekszünk majd folyamatosan hírt adni!