Nem kell annyit várni a gyermekklinikán

A gyermekklinikának szüksége van a támogatásra

A gyermekklinika igazgatója szerint az ellátás is felgyorsul azzal, hogy a közelmúltban sikerült modernizálni az intézményt, s új, köztük fiatal orvosokat is felvettek.

hirdetés

Mintegy 30 millió forintos egyetemi forrásból és alapítványi támogatásokból megújult kibővült az ambulancia, a sürgősségi osztály a gyermekklinikán, így éves szinten mintegy százezer beteg gyermek kaphat gyorsabb ellátást. Csak az intézmény ambulanciája több mint másfélszeresére nőtt az átalakításoknak köszönhetően.

gyerekklinika, sürgősségi osztály8

Mint azt Molnár Dénes klinikaigazgató lapunknak elmondta, egyértelműen gyorsabb lesz az ellátás, hiszen nagyobb tér áll a kis betegek kezelésére, s az időszakban hét-nyolc új szakembert is felvettek az intézménybe, ez azt jelenti, hogy a gyermekklinikán nincs orvoshiány. Szerinte ma nincsenek komolyabb feszültségek a rendszerben.

Ezzel együtt is, tette hozzá, a sürgősségi részlegen a jövőben is megtörténhet – főként a hétvégente – hogy bizonyos esetekben sokat kell várni. A gyermekklinikán is rangsorolják ugyanis az betegeket, s a legsürgősebb esetek minden esetben előnyt élveznek az ellátásoknál.

gyerekklinika, sürgősségi osztály5

A keddi átadón Páva Zsolt polgármester azt mondta, az utóbbi hónapokban megújult a 400 ágyas klinika jelentős része, s a 13 milliárdos rekonstrukció hamarosan be is fejeződik. Hozzátette: modernizálták a Lánc utcai rendelőt, megépült a vérellátó, egyre több háziorvosi rendelő kap új infrastruktúrát.

Szerinte ha a dolgozók és a betegek azt látják, megújul, kényelmesebb lesz egy-egy intézmény, az a gyógyítás színvonalát is emelheti. Annak a reményének is hangot adott, hogy a folyamatos műszaki fejlesztések mellett egyre több orvos marad és dolgozik hazánkban.