Bővült a rendelő

Új szakrendelővel bővült az Egyesített Egészségügyi Intézmények Lánc utcai rendelőintézete. Április 1-jétől már bőrgyógyászati panaszokkal is, térítésmentesen és beutaló nélkül kereshetik fel a betegek az intézményt.

hirdetés

Az új rendelésről szóló keddi sajtótájékoztatón Csizi Péter, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy az elmúlt évek során számos olyan uniós pályázaton vett részt a város, melyekre az intézményrendszer szerkezeti és strukturális erősítése miatt volt szükség. Ennek köszönhetően felújították az épületet és új eszközöket is vásároltak, így az ellátás minősége is folyamatosan javult.

A reggel hét és este hét óra között igénybe vehető bőrgyógyászati szakrendelést a betegek igényeinek felmérése alapján indították el az intézményben.

– Bár még nyár előtt vagyunk,  de megelőzés miatt ilyenkor különösen fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a bőrgyógyászati betegségekre, amik életmódunkkal együtt változik  – fogalmazott az alpolgármester.

lánc utcai rendelő, bőrgyógyászat3
Csizi Péter is alávette magát a vizsgálatnak

Az újonnan induló szakrendelés egyik fő előnye – azon túl, hogy térítésmentes –, hogy a betegek olyan ellátást és terápiás eszközöket vehetnek igénybe beutaló nélkül, amire eddig a városban csak a magánrendelőkben volt lehetőségük. A modern felszereltség révén bármilyen jellegű panaszt akár azonnal tudnak kezelni és ellátni a szakorvosok.

Dr. Kóté Ildikó főorvos elmondta, nagy előrelépés történt az intézetben, ráadásul a hosszabb rendelési idő miatt felgyorsul majd a betegek ellátása és a városlista rövidül.

A Lánc utcai intézetben ezentúl komplex szolgáltatást kapnak a betegek, így kisebb műtétekre is sor kerülhet, ugyanis a sebészet is az épületben található.

A felújítás megközelítőleg hatmillió forintba került, a legnagyobb újdonságnak a fényterápiás gép számít, de rendelőnként két számítógépet is kaptak.

 • Marika

  Április 1. volt, viccnek tette be valaki gondolom.

 • Boszi

  Aha! Nézzed meg a dátumot!

 • zutex

  Nekem ez a cikk túlságosan is mesébeillő. Valami tuti nem stimmel, ami majd akkor derül ki, amikor ezt a szolgáltatást igénybe óhajtja valaki venni. Én már nem hiszek el semmit ebben az országban, főleg kampány idején..ajajajajj

 • pécsi2

  Mi lesz most a doktornő magánrendelőjével? 🙂 Gondoljátok be kell zárnia, mert nem érdemes többet oda menni? Ha az állam rendelések már jobbak mint a magánrendelések. Na ezt még az újságíró sem hiszi el.

 • a két okosnak

  Önök szerint kinek kellett volna ott lennie, ha nem az intézmény fenntartójának (Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata) képviselőjének (polgármester, alpolgármester)? Költői kérdés volt, nem kell válaszolni!

 • na

  Pécsi belőled is sok már! Mondta valaki, hogy Te ne menj el, ugrás aztán hajrá, Te lehetsz az utánuk következő, végülis az is egy jó helyezés!))))))

 • Pécsi

  Csodálkoztam volna, ha nem ő vagy Hoppál lett volna az első. Egy kicsit sok már belőle.