Jakabos marad Pécsen

Ezentúl is sok külföldi versenyen állhat rajtkőre

Hónapokon át űzte a Debreceni Sportcentrum a pécsi születésű, három olimpiát megjárt, Európa-bajnok pécsi úszónőt, Jakabos Zsuzsannát, ő viszont leszögezte: nem igazol a hajdúsági városba.

hirdetés

Bár nem Pécsen – hanem sok esetben a világ különböző pontjain – edz Jakabos Zsuzsanna, papíron a pécsi ANK úszóklub színeiben képviselteti magát a versenyeken.

A Debreceni Sportcentrum SI-nél még januárban merült fel Jakabos szerződtetése, így nem ő lenne az első olimpikon úszó, aki a hajdúsági városba költözik. Korábban már a szintén pécsi születésű Biczó Bence is ezt a klubot választotta. Ahhoz azonban, hogy a COEAD Magazine által a valaha volt legszebb olimpiai résztvevőnek választott úszónő debreceni színekben indulhasson, életvitelszerűen is oda kellene költöznie.

Az ügyben egyébként sok ideig volt csend, melynek egyik oka, hogy Zsuzsát szeptember elejéig élő szerződés kötötte az ANK-hoz. Azóta kiderült, már nincs napirenden az úszónő leigazolása a Debreceni Sportcentrumnál – számolt be róla a dehir.hu.

A hírek szerint Jakabos azért lépett vissza az átigazolástól, mert nem akar Debrecenbe költözni, annak ellenére, hogy ez volt a klub legfontosabb feltétele.

– Tizenhat éve, pályafutásom kezdete óta az ANK versenyzője vagyok, és az is maradok. Valóban nem akartam elköltözni Debrecenbe, ahogy más városba sem tenném át a lakóhelyemet klubváltás miatt – mondta lapunknak az úszónő.

Jakabos Zsuzsanna beszámolt arról is, hogy egy hétig edzett Pécsen, nemsokára pedig egy edzőtábor kapcsán Százhalombattára utazik.

A kétszeres Európa-bajnok úszó a nyáron, több világversenyen is remekelt.