Nem rágalmazott Vörös

Felmentette a Pécsi Járásbíróság a rágalmazás vádja alól Vörös Ferencet, mert nyílt levele nem volt rágalmazó, de a bíróság szerint az sem bizonyosodott be, hogy ő írta volna.

hirdetés

Vörös ellen az volt a vád, hogy nagy nyilvánosság előtt megrágalmazta a várost 2009-ig irányító fiatal MSZP-s politikusokat. Vörös Ferencet azért perelték be, mert nyílt levelét több pécsi internetes hírportál is leközölte 2012. október 24-én.

A vádirat szerint ebben a négy pécsi MSZP-s, akkori és volt önkormányzati képviselővel szemben tett tényállításai alkalmasak voltak arra, hogy “a sértettekkel szemben kialakult általános társadalmi értékítéletet kedvezőtlenül befolyásolják”.

– Ki merem jelenteni és természetesen be is tudom bizonyítani, hogy “Ti” tettétek tönkre városunkat, “Ti” osztogattatok és fosztogattatok! – áll abban a levélben, amit Vörös Ferenc küldött szét a sajtónak. Vörös úgy fogalmazott többek között, hogy „Ti, kedves MSZP helyi szervezete becsaptátok a Várost, becsaptátok a Polgárokat, a vállalkozókat, mi több becsaptátok saját magatokat!”

Komlódi András, az alperes védője közölte: a dr. Deák Péter vezette büntetőtanács megvizsgálta azokat a jelentéseket, amelyek a jutalmazásokról, pénzelosztásokról szólnak, így megállapítható volt, hogy Vörös állításai nem minősíthetők rágalmazásnak.

A bíróság szerint a levél egy összkép volt az akkor zajló helyzetről, a politikai-gazdasági vita része. Bár Vörös vállalta, hogy Ő írta a levelet, ennek ellenére a bíróság szerint nem volt bizonyítható, hogy a kocsmáros jegyezte volna.

Az ítélet nem jogerős.