Nem ússza meg a diákot lefejelő autós?

Még tavasszal fejelt le egy 16 éves diákot a nyílt utcán az a férfi, aki tettéért akár börtönbe is mehet. Az ügyészség vádat emelt ellene.

hirdetés

A Koller utcai tornacsarnokból a Széchenyi gimnáziumba sietett az a fiú, aki a Felsőmalom utcában került összetűzésbe a 42 éves autóssal. Az autót vezető férfi kipattant az autóból, és lefejelte a fiatalt, majd elhajtott. A rendszámát azonban felírták a tanulók, így a rendőrség hamar nyomára bukkant az elkövetőnek. Az eset után a diák vérző orral ment vissza az iskolába, hozzá mentőt kellett hívni.

Dr. Varga-Koritár György szóvivő közölte: a Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a pécsi férfivel szemben.

Az eset az ügyészség szerint úgy történt, hogy az úttesten gimnazisták előtt gyalogosan haladtak, mivel a vádlott a gépkocsival nem fért el az úton a diákok mellett, ezért szóváltás alakult ki közöttük, melynek során kölcsönösen sértegették egymást.

Ezt követően fejelt a férfi, ami miatt a fiúnak eltört az orra. Az ügyészség szerint a vádlott cselekménye a súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas. Ha a bíróságon bebizonyosodik az elkövető bűnössége, akkor akár több évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik a felindult autóst.