Neves zenészek fogtak össze egy zongoráért

Örömzene egy zongoráért néven indult jótékonysági koncert Miklósa Erikával a Pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban kedden, ahol az államtitkárság segítségével kerülhet új zongora, a már megkopott, régi hangszer helyére. 

hirdetés

A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium kiváló akusztikájú aulája már több évtizede rádió-és tévéfelvételek, városi kulturális rendezvények, országos fesztiválok színhelye. Az itt elhelyezett öreg zongora a hosszú évek alatt megkopott.

Horváth István – egykori kodályos diák, a Magyar Állami Operaház magánénekese – kezdeményezésére indult egy jótékonysági akció, melynek célja egy új zongora vásárlása. E nemes ügynek kiváló művészeket sikerült megnyerni. A koncerten kedd este fellépett Miklósa Erika Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima díjas opera-énekesnőnk, dr. Hoppál Péter karnagy, a PTE Művészeti Karának adjunktusa, Horváth István operaénekes, a Vivat Bacchus énekegyüttes, Balásy Szabolcs zeneszerző, Körtesi András zongoraművész, Jankó Gabriella népdalénekes, Oberfrank Péter karmester, Liszt-díjas, Érdemes művész, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara a Liszt-díjas Kertész Attila karnagy vezetésével.

Hoppál Péter az esemény végén bejelentette, hogy ha az est végén a Kodály
Alapítvány által megálmodott összeg összegyűlik adományként, akkor az államtitkárság hajlandó egy jó ügy érdekében kipótolni a hiányt, hogy új zongora kerülhessen a gimnáziumba a régi, megkopott hangszer helyére.