Újabb befektetőket hoznak Pécsre

Közel 150 millió forintból létesülhet új ipari terület és hozzá kapcsolódó infrastruktúra Pécsen. Hoppál Péter országgyűlési képviselő szerint a fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak.

hirdetés

A képviselő elmondta, hogy Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az a – az ipari területeket fejlesztő – TOP-felhívás, amely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzemcsarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A projekt keretében a megfelelő és kiajánlható iparterület kialakítása érdekében sor kerül a terület rendezésére, a szükséges közművek kiépítésére. A közúti kapcsolat megteremtése érdekében a tervek szerint a projektben erre a célra nevesített költség terhére megvásárolják a 42274/1 helyrajzi számú területet.

– A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, amelynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát. Bízom benne, hogy a projekt tervezett 2017 év végi befejezésekor a beruházás keretében kialakított területre új befektető költözhet – fogalmazott Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő.