300 millióból épül haditechnikai park Pécsen

Pécs az elmúlt időszakban önerőből és magántőke bevonásával egyaránt megkezdte a város központjához közel elhelyezkedő, az eddigiekben elhanyagolt tüskésréti terület fejlesztését.

hirdetés

286 millió forintból jöhet létre Pécs új turisztikai attrakciója, a Haditechnikai Park a Tüskésréten. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs kiemelt célja, hogy a várost és az általa nyújtott turisztikai látványosságokat, illetve más szolgáltatásokat minél több ember ismerje meg, amely által a város idegenforgalmi bevételei is növekedhetnek. A város az Európa Kulturális Fővárosa projekt után olyan turisztikai beruházásokat hajtott végre, amelyek kiegészítették a jelenlegi kínálatot (Értékes Pécs), illetve jelentős mértékben hozzájárultak a városban eltöltött idő növeléséhez (Állatkert).

Pécs az idegenforgalmi fejlesztéseit továbbra is úgy kívánja megvalósítani, hogy azokkal kiegészítse, fejlessze a jelenlegi kínálatot, ennek érdekében hozza létre a tüskésréti területen az új Haditechnikai Parkot. A város az elmúlt években kezdte meg a tüskésréti terület fejlesztésével kapcsolatos gondolkodást, ímelynek első lépésenként futópálya és wakeboard-pálya jött létre a területen magánberuházás révén. A megkezdett fejlesztést Pécs városa is folytatni kívánja a meglévő sportfunkciók bővítésével, valamint a terület turisztikai funkcióbővítésével.

A város célja a Haditechnikai Park létrehozásával egy olyan attrakció megvalósítása, amely kiegészíti a turisztikai kínálatot, növeli a Pécsen eltöltött időt, egyedi és speciális, az országban kevés helyen elérhető élményt nyújt a vendégek számára.

A projekt eredményeképpen megvalósul a park számára kijelölt terület rendezése, egy fogadóépület kialakítása kiállítótérrel, előadóteremmel, egy bemutatócsarnok felépítése, valamint egy külső kiállítótér, akadálypálya és egy lokátor megépítése, ahol a vendégek kipróbálhatják az eszközök (tank) vagy a lokátor működését.

A területen a tervek szerint repülőgépek, tankok, harcászati járműveken keresztül mutatják be a Magyar Honvédség 1950 és 1990 közötti szárazföldi, légi és légvédelmi technikáját.

A projektnek köszönhetően Pécs két stratégia célkitűzését egyszerre tudja megvalósítani, hiszen megvalósul a tüskésréti terület fejlesztése, a városi szövetbe történő bekötése, valamint egyedi elemmel bővül a turisztikai kínálat.”

Főoldali fotónk illusztráció (www. ng.hu)

  • Fóris Béla

    Ez bizony szovjet haditechnikai bemutató lesz: “A területen a tervek szerint repülőgépek, tankok, harcászati járműveken keresztül mutatják be a Magyar Honvédség 1950 és 1990 közötti szárazföldi, légi és légvédelmi technikáját.” A két világháború közt komoly magyar hadiipar volt, azt kellene bemutatni, a Nimród könnyü páncélos, a Zrinyi rohamlöveg, a Botond páncélozott csapatszállitó, Király féle géppisztoly, stb. Az egyik elhúny barátom a szent László hadosztályban Zrinyi rohamlövegen szolgált, azt mondta el, hogy minden egyes lövésük egy-egy T-32-s végét jelentette. A mi bolsi vezetőink a magya teljesítmények helyett inkább az imádott “felszabadítóik” haditechnikáját mutatják be.

  • Palcso

    Remélwm parkolót is terveznek mert azt mindíg elfelejtik.