Ismét építkeznek a pécsi Tüskésréten!

Már folyik a tüskésréti szabadidőközpont bővítésének következő üteme: készül a szociális épület, de lesz felnőtt- és gyermekjátszótér, sportpálya is.

Átalakult Tüskésrét az elmúlt időszakban: amíg korábban elhanyagolt, gazos, szinte megközelíthetetlen terület volt, mára a pécsiek egyik kedvelt sportolási területe lett. Amint az ismert, magán- és önkormányzati beruházásban megtisztult a tó, kialakítottak egy wakeboard-pályát, és modern futópályát is létrehoztak, amely nagyon kedvelt lett a pécsiek körében. Ám már korábban is felmerült, hogy bővíteni kellene a szolgáltatások körét, és szükség lenne mellékhelyiségekre is.

Már formálódik a szociális épület Tüskésréten

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője hangsúlyozta, most olyan beruházások kialakítása kezdődött meg, amelyeket a helyiek igényeltek, az ő kéréseiknek megfelelően hozzák létre az új elemeket. Erre a programra a város 155 milliós forrást nyert, a közelmúltban aláírták a támogatási szerződést, lezajlottak az előkészületi munkák, az építkezés is folyik már.

A mostani beruházással új játszótér, szabadtéri felnőtt edzőtér épül. Egy műfüves focipályát is kialakítanak palánkkal, labdafogó hálóval, kézilabdakapukkal. Egyre többen használják napi szinten sportolásra a futópályát, mellé új nyújtó- és erősítőeszközöket is telepítenek: többek között lépegető, dupla multifunkciós tréner, Z-tolódzkodó, szabadtéri bordásfal is használható lesz. Emellett természetesen szükségessé vált az ott pihenő, sportoló városlakók számára egy nyilvános illemhely kialakítása is. A tervezett 47 négyzetméteres épületben egy közös előtérből nyíló férfi, női és akadálymentesített illemhelyblokk és egy szolgálati helyiség lesz.

Palánkkal körbevett focipálya is lesz

A helyszínen látszik, hogy a munkák is megkezdődtek: a szociális helyiségnek már állnak a falai, a palánkos focipálya is körvonalazódik. Azt pedig, hogy mennyire népszerű a tüskésréti szabadidőpark a pécsiek körében, jól mutatja, hogy bár a napokban meglehetősen kellemetlen, hűvös, szeles idő volt, és az eső is szemerkélt, még így is többen akadtak, akik szorgosan rótták a köröket a tó körüli futópályán.

Újabb lehetőségekkel bővül a park

Ez egyébként nem az első bővítés a területen, és nem is az utolsó: tavasszal számoltunk be róla, hogy immár a kutyásokra is gondoltak, az önkormányzat futtatót alakított ki. Emellett egy következő bővítési ütem keretében 380 millió forintból egy ökoparkot hoznak létre Tüskésréten.

Hirdetés