Kezdődik az új kertvárosi rendelőintézet építése

Kedden átadták a kivitelezőnek a munkaterületet, ezzel elkezdődik az új kertvárosi rendelőintézet kialakítása. Mintegy negyedmilliárdos egészségügyi fejlesztés indul Kertvárosban.

hirdetés

Megkezdődik az új kertvárosi egészségügyi centrum építése, kedden a kivitelező Kőház Zrt. hivatalosan is átvette a munkaterületet. Az eseményen Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője hangsúlyozta, komoly előkészítő munka előzte meg azt, hogy idáig el lehetett jutni: a Kertváros Konzultáción megkérdezték a helyieket, megszerezték az épületet, előteremtették a fejlesztéshez szükséges forrást, amely már a város számláján van, elkészültek a tervek és az engedélyek, végül kiválasztották a kivitelezőt. Csizi Péter kiemelte, külön öröm számára, hogy egy pécsi cég építheti meg a kertvárosi gyógyítócentrumot.

Csizi Péter adta át a kulcsokat a kivitelezőnek

Őri László alpolgármester hozzáfűzte, csaknem három éves előkészítés zajlott le, konzultáltak az orvosszakmával is, hogy a kertvárosiak valóban minden igényt kielégítő, modern egészségügyi központot használhassanak majd.

– Az elmúlt húsz évben sokan ígérték, hogy lesz kertvárosi rendelőintézet, most viszont biztosan látható, hogy hamarosan el is készül az új egészségügyi központ – vázolta Őri László, aki hangsúlyozta, a kertvárosiak is megérdemlik, hogy saját egészségügyi centrumot használhassanak, s ne kelljen a Veress Endre vagy a Lánc utcába menniük vizsgálatokra.

Őri László (elöl) mutatta be, milyen lesz a rendelőintézet

A Csontváry utcai egykori Pétáv-épületben, mint Őri László alpolgármester elmondta, az alsó szinten 4 felnőtt- és 2 gyermek-háziorvosi rendelő kap helyet, az emelet pedig a szakellátásé lesz: a páciensek többek között igénybe vehetik a labor, az ultrahang és a fizioterápia nyújtotta lehetőségeket, de belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti, kardiológiai szakrendelés is fogadja majd a betegeket.

Most már a munkásoké a terep

Emellett maga az épület is teljesen megújul majd, hiszen kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtést és a melegvíz-rendszert, és természetesen akadálymentes is lesz az új rendelőintézet.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.