Már épül az egyetem új nemzetközi központja!

A Modern Városok Program keretében újabb jelentős nagyberuházás kezdődött el Pécsett, közölte a PTE. A Damjanich utcai épület teljes átalakításával, mintegy 850 millió forintból új otthona lesz a Nemzetközi Oktatási Központnak és az Idegen Nyelvi Központnak. A kivitelezők már dolgoznak is.

hirdetés

Amint az ismert, a Modern Városok Program keretében a kormány 24 milliárd forintos keretet hagyott jóvá a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseire, nem utolsó sorban azért, hogy növekedhessen a Pécsett tanuló külföldi hallgatók száma, ezáltal pedig tovább erősödhessen a város gazdasága.

Már folyik a munka a Damjanich úton

A 24 milliárdos keretösszegű program egy jelentős eleménél már folynak a munkák, közölte a Pécsi Tudományegyetem: átadták a kivitelezőnek a Damjanich utcai beruházás épülettömbjét, ahol mintegy 850 millió forintos fejlesztés indul el. A beruházás végeztével ez az épülettömb ad helyet a Nemzetközi Oktatási Központnak és az Idegen Nyelvi Központnak.

Kívül-belül megszépül az épület

A Nemzetközi Oktatási Központ (NOK) azoknak a hallgatóknak kínál segítséget, akik később a PTE-n szeretnének továbbtanulni. A NOK-ban kéthetestől akár az egy évig tartó előkészítő kurzusokra, részképzésekre van lehetőség beiratkozni. A nyelvi programokon túl a diákok megismerik a pécsi egyetemi életet, a magyar kultúrát, a nyelvet és a várost is.

A nyelvi programokon részt vevő hallgatók közül a PTE-re felvettek aránya 95 százalékos, nem véletlen, hogy népszerű is a diákok között. A teljesen megújuló Damjanich utcai épületben a legkorszerűbb audiovizuális eszközök segítségével tanulhatnak majd a diákok.

A Damjanich utcában működik majd az Idegen Nyelvi Központ, amelynek kiemelt tevékenysége az akkreditált, nemzetközi ECL nyelvvizsga-rendszer működtetése – ezt sok pécsi középiskolás diák is igénybe veszi, nem csak az egyetemisták.

Új eszközök segítik majd a képzést

A 850 milliós beruházás révén nemcsak az épület újul meg, hanem a parkot is rendezik, illetve modern eszközöket szereznek be.