Megújul az uránvárosi rendelőintézet is

Újabb egészségügyi fejlesztés indulhat Pécsett: a közgyűlés legutóbbi ülésén az uránvárosi rendelőintézet teljes felújításáról is döntött. 

Teljesen megújulhat és korszerű orvostechnikai eszközökkel gazdagodhat Uránváros központi rendelőintézete a Veress Endre utcában – ez a lényege annak a programnak, amelyről határozott a pécsi közgyűlés.

Az épületre ráfér már a felújítás, ami most meg is valósulhat, hiszen a teljes modernizációjára mód nyílik a mintegy 600 millió forintos beruházással, amelynek felét a város pályázaton, a másik felét az EIB-hitelkeretből állja az önkormányzat.

A tervek szerint az épület teljes energetikai korszerűsítésen esik át, kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap az intézmény, modernizálják a fűtést és a melegvízellátást és megújul a világítási rendszer is. Lecserélik a radiátorokat, és az újakat már vandálbiztos termofejjel szerelik fel.

A tervek szerint megújulnak a mosdók és természetesen a folyosók is. A nagyszabású beruházás során a betegellátó részeket akadálymentesítik is. Emellett a tervezés során megvizsgálják, van-e mód napelem, napkollektor segítségével csökkenteni a rezsiköltségeket.

veress endre, rendelő, hl01
Teljesen megújul a rendelőintézet

Komoly orvostechnikai műszerbeszerzést is tartalmaz a program, többek között genetikai ultrahangot, panoráma digitális fogröntgent is kaphat az uránvárosi gyógyítócentrum.

– Újabb állomásához érkezik az az egészségügyi fejlesztéssor, amelynek eredményei több helyen már láthatóak – vázolta Decsi István alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. – Elsőként megújult a Lánc utcai rendelőintézet, majd új helyre költözött a pécsi ügyeleti rendszer, immár méltó körülmények fogadják a betegeket. Hamarosan kezdődik a kertvárosi rendelőintézet kialakítása, és az uránvárosi egészségügyi központban is modernizáció indul.

Emlékezetes, hogy teljesen megújult az egykori 400 ágyas klinikai tömb az egyetemi program során, de komoly fejlesztések zajlottak a mentőszolgálatnál is, amit szintén támogatott a pécsi önkormányzat. A helyiek megkérdezésével zajló Uránváros Konzultáció eredményeinek ismeretében ez az egyik legjobban várt fejlesztés a városrészben.