Milliárdos iskolafelújítás: új tornaterem, hiperszuper labor

Újabb pécsi belvárosi iskolában kezdődött meg nagy felújítás: a Szent Mór Iskolaközpontban több mint 1,2 milliárdos beruházás indult, többek között tornaterem épül, természettudományos labort alakítanak ki, nagyobb lesz a könyvtár és zenetermeket is létrehoznak.

Csak nemrégiben számoltunk be egy több mint egymilliárdos iskolaépítési programról, amely a Pécsi Református Kollégium iskolaközpontját érinti, most egy hasonló nagyságrendű beruházás indult el a belvárosi Szent Mór Iskolaközpontban. Mint az iskolát fenntartó Pécsi Egyházmegyétől megtudtuk, az előkészítő munkákkal már meg is kezdődött az a nagyszabású beruházás, amelynek értéke több mint 1,2 milliárd forint.

Azt a pécsi polgárok már korábban láthatták, hogy kívülről teljesen megszépült a belvárosi Szent Mór Iskolaközpont, de egy komoly hiányosságot eddig nem sikerült orvosolni: az intézménynek ugyanis nincs tornaterme, ennek pótlására egy kis méretű, télen sátorral fedett sportpályát használtak. A mostani beruházás során egy osztható tornatermet építenek, így az alsósok, a felsősök és a gimnazisták együtt is használhatják majd. A tornaterem mellett udvart is kialakítanak, amelyet akár az óraközi szünetekben is benépesíthetnek a belvárosi iskolában tanulók.

szent mór iskolaközpont, hl02
Kívül már korábban megszépült az iskola

A fejlesztések során emellett új tantermeket is építenek, kialakítanak egy természettudományos labort – ilyet más pécsi iskolákban már használnak a diákok, és a tapasztalatok szerint kifejezetten élvezetessé, élményszerűvé teszi a reáltárgyak oktatását. A bővítés lehetőséget nyújt arra is, hogy nagyobb helyre költözhessen az iskola könyvtára, ráadásul jól elszeparálható tereket is ki tudnak alakítani, így lehetőség lesz a zavartalan olvasásra, tanulásra is. Az iskola művészetoktatása tovább fejlődhet, ugyanis kistermeket alakítanak ki kifejezetten zeneoktatásra. Emellett számos új oktatási és informatikai eszközt, berendezést, szemléltető tárgyakat is beszereznek a pályázati keretből, de az iskola új bútorokkal is gyarapodhat.

szent mór iskolaközpont, hl01
Új udvar, tornaterem is épül

Mint a Pécsi Egyházmegyétől megtudtuk, az előkészítő munkák már folynak is, hamarosan ünnepélyes alapkőletételt tartanak. A tervek szerint a beruházás 2018 végén fejeződhet be, és így egy teljesen megújult iskolát használhatnak a diákok a pécsi belvárosban.