Mutatjuk, milyen épületekkel gazdagodik Pécs

Amint az ismert, a Modern Városok Program keretében 24 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány a Pécsi Tudományegyetem beruházásaira. A program keretében számos új épületet is kialakítanak, ezek közül mutatjuk be néhány látványtervét.

hirdetés
Uránia Mozi

Tudni kell azonban, hogy ez csak pár kiemelt beruházás, ennél sokkal több valósul meg, a 24 milliárdos program gyakorlatilag az egyetem minden karát és a Klinikai Központot is érinti. A modern tantermek, oktatási létesítmények nemcsak a külföldi hallgatók számának növekedését segítik, hanem a magyar és pécsi diákok is korszerűbb körülmények között tanulhatnak.

egyetem, hl05
Emelettel bővül az egyik Ifjúság úti épület
egyetem, hl01
Az Ifjúság úti campus modern oktatási termekkel bővül
egyetem, hl04
Intelligens ház lesz a Műszaki és Informatikai Kar új épülete
egyetem, hl02
Az orvosi kar új épülettömbje madártávlatból

 

1 hozzászólás

  1. Szép! CSak egy kérdés merült fel bennem. Az egyetem ugye elfelejtett évtizedek óta komoly parkolót építeni, úgy hogy a diákok létszáma megsokszorozódott. a klinikához érkező látogatók, vagy az egyetemre érkezők nem tudnak megállni ezért a környező családiházas övezet életét a folyamatos tilosban parkolással pokollá teszik, lehetetlen közlekedni. Aki fizet a parkolásért mert a környéken lakik, sokszor az sem tud megállni a tumultus miatt. Nem kéne ezzel is kezdeni végre valamit?

Comments are closed.