Totál más lesz a közlekedés a Vásárcsarnoknál!

Körforgalom az Ipar utcában, kétsávossá váló Bajcsy-Zsilinszky utca, parkolóház – nem csak a vásárcsarnok lesz új a közeljövőben. Olyan fejlesztések is létrejöhetnek az új létesítmény kapcsán, amelyek alapvetően határozzák meg a környék közlekedését.

hirdetés

Már nem kell sokáig a mostani, eléggé leharcolt vásárcsarnokot használniuk a pécsieknek, hiszen megvan a forrás arra, hogy egy teljesen új vásárlócentrum épüljön a mostani közvetlen közelében.

A nemzetközi és a hazai tapasztalatok is azt mutatják, hogy egy új, korszerű vásárcsarnok vonzza a helyieket, így a kereskedők is több vevőre számíthatnak. Viszont ehhez a közlekedést is át kell alakítani: már a héten dönthet a pécsi önkormányzat pénzügyi és gazdasági bizottsága arról a tervről, amely rendezné a térség forgalmi helyzetét.

Ahogy a városházi dokumentumból kiderül, az egyik legfontosabb kérdés a parkolóhely: a tervek szerint egy több mint 170 kocsi elhelyezésére alkalmas parkolóházat alakítanának ki, de gondolnának azokra is, akik biciklivel jönnek vásárolni, csaknem 40 kerékpártároló fogadná a kétkerekűvel érkezőket.

vásárcsarnok, hl05
Európai szintű lesz az új pécsi vásárcsarnok

Fontos a terület megközelíthetősége is, főleg, mivel a közelben van a távolsági buszpályaudvar is, ezért a forgalom gyorsítása érdekében egy ötágú, egysávos körforgalmat hoznának létre az Ipar utcánál, a felüljáró alatt, az egykorvolt Boccaccio diszkótól északra. Ugyancsak a forgalom gyorsítása érdekében kibővítenék az Árpád-felüljáró volt Domus-áruház előtti felhajtóját.

Átalakulna a Bajcsy-Zsilinszky utca érintett szakasza is: a jelenlegi 3 forgalmi és egy parkolósáv helyett két forgalmi sávos lenne, elválasztott kerékpársávokkal, mindkét oldalon parkolóhelyekkel, de természetesen gyalogátkelőt is terveztek a helyszínre.