Sok-sok kilométert spórolhatnak a pécsiek az új akvaparkkal

Már javában folyik az új pécsi akvapark és sportközpont előkészítése, tervezése. Nem véletlenül várják annyira a pécsiek ezt a fejlesztést, hiszen télen – ha nem a Hullámot választjuk – legalább harminc kilométert kell autózni, ha akarunk egyet csobbanni.

hirdetés

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy már javában folyik az új pécsi akvapark és sportközpont tervezése, és Páva Zsolt polgármester is arról nyilatkozott, szakemberek vizsgálják meg, van-e lehetőség a kiszemelt területen a termálvíz hasznosítására. Az nem kérdés, hogy a pécsiek már nagyon várják ezt a beruházást, a sportolók leginkább a sportközpontot, a családosok főként az akvaparkot. Ennek oka, hogy az őszi-téli hónapokban csak a Hullámfürdőben van mód úszni, de itt is elég kevés a hely, és bizony nyáron is sokan inkább autóba ülnek egy családi csobbanásért.

Pécsre is sok élményelemet terveznek

Ha valaki fürdőbe akar menni, legalább ötven kilométert kell hozzá összesen autózni. A legközelebb ugyanis Harkány és Magyarhertelend van Pécshez, mindkettő nagyjából 25 kilométerre, de persze onnan haza is kell jönni. A hertelendi fürdő belső része nem túl nagy, de van élménymedencéje, sodrófolyosója, és sokan kedvelik a szaunavilágot is. Nyáron további külső medencék várják a fürdőzni vágyókat, van külön gyerekmedence is. Viszont az árak nem túl magasak, az egész napos felnőtt belépő 2100 forint. Harkányban sem üzemel értelemszerűen a külső strandrész (amely a közelmúltban a megszokott nagy medencék mellett óriáscsúszdával is gazdagodott), a gyógyfürdőben viszont most is sokféle lehetőségből, medencéből válogathatunk. A gyógyfürdőbe a napi belépő 3250 forintba kerül.

Csak egy kicsivel van messzebb Siklós, az ottani fürdő is sok pécsi kedvenc célpontja télen-nyáron. Itt bent is csúszdázhatunk, a gyerekeket és felnőtteket pedig több medence várja, de szaunák, aroma- és gőzkabin is szolgálja a pihenést. Itt a felnőtt egész napos jegy hétköznap 2900, hétvégén 3200 forintba kerül. Viszont ezért is autózni kell, Pécsről oda-vissza közel 60 kilométert. Nem sokkal messzebb (oda-vissza mintegy 70 kilométerre) van Szigetvár, ahol gyógyfürdő várja a csobbanni vágyókat, nyáron emellett gyermek- és sportmedence is üzemel. 2700 forintért egy felnőtt egész nap használhatja a medencéket és a wellnessrészleget, sőt a sószobát is.

Bár már egy kicsit messzebb van, de a pécsiek szívesen felkeresik a tolnai Gunarasfürdőt is, ahol a gyógyrész tart nyitva egész évben, míg a strandfürdővel, ahol csúszdák, élményelemek is vannak, ki kell várni a jó időt. Vannak kisebb strandok is Baranyában és Tolnában, például Sellyén vagy éppen Bonyhádon, ezek a létesítmények a nyári hónapokban szintén célpontjai a pécsi családoknak.

Ahogy sokan kedvelik az Orfűi Aquaparkot, itt is lépten-nyomon pécsi ismerősökkel találkozhatunk – ez azonban szintén csak a nyári hónapokban üzemel, idén várhatóan június 1-jén nyit (bár ez volna a legközelebb, oda-vissza kevesebb mint 40 kilométer). Jól látszik, hogy igény bőven volna a pécsi akvaparkra, attól nem kell tartani, hogy a pécsiek nem veszik rögtön birtokba, ha elkészül.

hirdetés