Százmilliók jutnak a pécsi közlekedésre

Csütörtöki ülésén több fontos témáról határozhat a pécsi közgyűlés: sok száz millió forint értékű közlekedési fejlesztések kezdődhetnek a városban, amelyek közül több is érinti a Kertvárost.

hirdetés

Több jelentős kérdést vitat meg csütörtöki ülésén a pécsi közgyűlés – olyan programok indulnak, amelyek alapvetően alakítják át a városi közlekedést több fontos csomópontban, illetve útszakaszon.

Megújul a Nagy Imre út Kertvárosban

A közgyűlés még májusban nyújtott be egy olyan pályázatot a TOP-keretre, amely révén jelentős fejlesztés indulhat el Kertváros egyik fő közlekedési útján, a Nagy Imre úton és környékén. A közelmúltban megszületett a támogatói döntés, a város 295 millió forintot kap a programra, ráadásul ehhez önerőt sem kell biztosítania. A tervek szerint a Nagy Imre utat a Maléter Pál és a Keszüi úti csomópont között rendbe hozzák: kijavítják a már erősen igénybevett, nyomvályús burkolatot, emellett a kötő- és a kopóréteget is felújítják.

Komoly felújítás indul a Nagy Imre úton

A program keretében egy körülbelül másfél kilométeres bicikliút is épül a Maléter Pál úti csomóponttól az Expo Center csomópontig.

Kertvárosból a belvárosba biciklivel

Egy nyáron beadott pályázatról is döntés született nemrég, erre a közlekedési beruházásra Pécs kereken 300 milliót kapott. A program a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztésére, a Bajcsy-Zsilinszky utca kerékpárosbarát fejlesztésre, továbbá az Ipar utca – Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződés átalakítására irányul.

Újabb lehetőséget kapnak a biciklivel közlekedők is

Mint az előterjesztésből kiderül, a Kertváros-belváros kerékpárút nyomvonala a Siklósi úti felüljáró melletti – jelenleg gyalogos – szintbeli vasúti átkelőhelytől indul Kertváros irányába. A pályázat keretében a vasúti átkelőhely labirintkorlátait átalakítják, hogy azokat kerékpárosok is használhassák. A beruházás által a kerékpárút északi irányban történő folytatására kerül sor az vasúti átkelőtől az Ipar utcát, a Nagy Lajos király útját és a Rákóczi utat is keresztezve a Bajcsy-Zsilinszky utcán a Kossuth térig.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 300 millióból kijön a festék amint a gyalogosjárda egyik felére festenek és elnevezik kerékpár útnak?

Comments are closed.