Új játszótér várja az apróságokat Kertvárosban

Megújult és kibővült a Kodolányi utcai játszótér, a kertvárosi park városi cégek összefogásával szépült meg, a gyerekek már birtokba is vették. 

Hiába fújt a szél, nem is volt túl meleg, mégis gyerekzsivaj töltötte be kedden a Kodolányi utcai játszóteret: az alaposan beöltöztetett apróságok hintáztak, csúszdáztak, próbálgatták az új játékokat.

Hiába van ősz, a szabadtéri játék most is fontos

– Évtizedek óta itt lakom a környéken, pár rozsdás játék volt csak a gyerekeknek, régebben nem törődtek vele, úgyhogy most nagyon örülünk neki, hogy ilyen szép lett – mondta Gráf Zoltánné, aki rendszeresen hozza unokáit a Kodolányi utcai játszótérre. Mint mondta, sok fiatal, család lakik a környéken, számukra nagyon fontos, hogy legyen egy ilyen létesítmény a közelben.

A környéken élők nyáron keresték meg Csizi Péter képviselőt

Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője elmondta, még nyáron keresték meg anyukák azzal a kéréssel, hogy hozzák rendbe a játszóteret. Két városi cég is támogatta a beruházást, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. másfél millió forinttal, a Biokom pedig legalább ekkora értékű munkával. Kibővítették a játszóteret, bekerítették, hogy a kisgyerekek ne tudjanak kiszaladni, áthelyezték a homokozót, és nemcsak felújították a játékokat, de újakat is elhelyeztek – a beruházás most fejeződött be. A közelben van egy “dühöngő” is; a gyerekek kérésére, a Mosolymanó Egyesület és önkéntesek segítségével a közelmúltban lefestették annak kerítését, és a tervek szerint a betont is rendbe teszik.

Új játékok várják a családokat

Csizi Péter hangsúlyozta, a mostani játszótérátadás egy folyamat része, a közelmúltban újult meg a Haas Mihály téri játszótér a városi gyereknapon összegyűlt pénzből, de hamarosan újabb beruházást is átadnak.

Hirdetés