Újabb játszóteret adtak át Pécsen

Színes szabadtéri mászóka, csúszda, hinták és egyéb modern játszótéri eszközök várják mostantól a porontyokat Kertvárosban, a Kamilla utcában. A rossz állapotú játszótér ugyanis a lakók és városi cégek összefogásának köszönhetően teljesen megújult.  

A Mosolymanó Egyesület és a Mi Játszóterünk Mozgalom augusztusban szervezte meg azt a lakossági fórumot Kertvárosban, ahol az ott élő családokban, közös igényeként fogalmazódott meg a Kamilla utcai játszótér felújítása. Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője kedden elmondta, hogy ebben az összefogásban boldogan vett részt, hiszen ő maga is a Kamilla utcában nőtt fel.

– Ebben az évben nyílt lehetőség a Kamilla utcai játszótér meglevő eszközeinek felújítására és modernizálására, de sikerült új eszközöket is beszerezni – mondta el Csizi Péter kedden. Két városi cég is támogatta a beruházást, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Biokom is részt vett a munkálatokban, de sokat tettek az eszközök megszépüléséért a Mi Játszóterünk Mozgalom önkéntesei is.

Csizi Péter hangsúlyozta, a mostani játszótérátadás egy folyamat része, a közelmúltban újult meg a Haas Mihály téri játszótér, és a Kodolányi utcai játszótér is, de hamarosan újabb beruházásokat is átadnak.

A 2009-ben alakult Mi Játszóterünk Mozgalom egy „játszótéri közösségként” kezdte, melyet pécsi szülők, nagyszülők alkottak, akik játszótereket tesznek rendbe önszántukból, összefogva azért, hogy gyermekeik és unokáik barátságosabb, otthonosabb és szebb környezetben lehessenek. A mozgalom tagjait a lelkesedés, a tenni akarás motiválja. A helyi – jelen esetben kertvárosi – közösségek egy emberként vesznek részt a játszóterek megszépítésében, mivel számukra fontos, hogy élhetőbb környezetben játszhassanak a kicsik.