Világcéggel szövetkezhet a pécsi önkormányzat

Csütörtöki ülésén tárgyalja a pécsi közgyűlés azt az együttműködési megállapodást, amely révén egy világcég nyújthat technikai hátteret Pécsnek akár az intelligens parkolásban, akár a katasztrófavédelem terén vagy akár a közlekedés modern megszervezésében.

hirdetés
Uránia Mozi

Egy multinacionális világcég magyarországi leányvállalatával, a ZTE Hungary Kft.-vel köthet együttműködési megállapodást a pécsi önkormányzat, ha a közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztést.

A ZTE Kína második legnagyobb távközlési cége, világszerte csaknem 90 ezer alkalmazottja van, és – bár talán telefonjai a legismertebbek – távközlési és informatikai szoftvereket, adatátviteli rendszereket is készít.

A közvilágítás és a biztonsági rendszerek terén is lehet együttműködés

Az előterjesztés szerint a pécsi önkormányzat a ZTE Hungary Kft.-vel az intelligens város program végrehajtása érdekében kötne együttműködési megállapodást. A vállalat ugyanis számos olyan megoldást kínál világszerte, amelyet települések is használhatnak, és azokkal a polgárok élete válik egyszerűbbé vagy éppen biztonságosabbá.

A tervezett megállapodás szerint a későbbiekben lehetőség nyílhat például intelligens közlekedési rendszerek használatára, melyekkel a forgalomirányítás a dugókat csökkentheti, de mód lehet okosparkolásra, ezáltal az aktuális szabad helyeket megtudhatják az autósok, egyben intelligens fizetési módszert is elérhetnek.

A megállapodásban egyébként a ZTE olyan megoldásokat is kínál, melyek a fogyasztásmérők intelligens leolvasásában vagy éppen a még korszerűbb közvilágítás kialakításában is segítséget nyújthatnak.