Nézők közé csapódott a versenypálya, ketten kórházban

Egy festőknek meghirdetett versenyen, a Létravágtán történt baleset vasárnap kora délután Pécs belvárosában. Egy hirtelen jött széllökés ugyanis megemelte az OSB-lapokból kitett pályát és a nézők közé repítette azt. Két nő sérült meg súlyosabban, akiket kórházba szállítottak. 

hirdetés
A verseny szervezője azt mondja, le voltak rögzítve a lapok (Képeink a baleset előtt készültek)

A Létravágta egy országos rendezvény, amit három éve rendeznek meg a festőknek. Bár a szakikat a verseny alatt biztosító kötél tartja a magasban, most mégis történt baleset. A pecsma.hu elérte a szervezőket.

– Egy pillanat alatt felrepítette a szél a pálya középső részét, ami több helyen is lemezekkel volt rögzítve a földhöz – mondta Boros Odett. A verseny szervezője hozzátette: soha nem történt még baleset, hiszen a festőket a “vágta” idejére kötéllel is biztosítják. Ahogy eddig, most is figyelték az időjárás-jelentést.

A versenypálya középső része repült a nézők közé (Képeink a baleset előtt készültek)

A baleset nem is a magasban, létrán álló festőket érte, hanem a nézőket. A pálya szélén állók közül két hölgyet talált el a 12 méter hosszú pálya egy darabja.

A festők nem sérültek meg. Minden versenyző kapott egy “védőhálót”, ami megfogta, ha zuhan

– Az egyik hölgy bokája szilánkosra tört, a másik is a lábán sérült a sípcsontjánál. A helyszínen kaptak fájdalomcsillapítást, rögzítettük a lábukat és a sürgősségi osztályra szállítottuk őket – mondta Deák Zsolt, a Galenus Mentőszolgálat ügyvezetője.

A versenyt a baleset után azonnal lefújták, így a döntőre már nem került sor.