Nincs felelős, ezért világítás sincs

Két hete már, hogy hiába telefonálnak naponta a szolgáltató ügyfélszolgálatára, közvilágítás nélkül, sötétben járnak haza egy háztömb lakói a Kertvárosban, a Nevelési Központnál. A kábelhiba javítása azért húzódik el, mert nem találták a felelőst.

hirdetés

Nemcsak nappal sötétek, este sem világítanak a lámpák december elseje óta. Környező házakban élők már rendszeres hívói az E-ON ügyfélszolgálatának, minden nap telefonálnak a hiba miatt.

A lakók szerkesztőségünket is azzal bombázzák, miért nem történik semmi, a gyerekek és a nők is úgy érzik, bajuk eshet a sötétben.

Daráné Juhász Julianna azt mondta, ő nem félős, de kifejezetten fél ilyenkor, amikor sötétben kell jönni-menni.

Az E-ON ügyfélszolgálatán azt mondták munkatársunk hívására: “48 óra az elhárítási idő, ennyi idő után meg kell szűnnie a problémának. Ha mégsem, akkor nyugodtan telefonáljon vissza.”

Az első bejelentés óta azonban nem 48, hanem több mint 480 óra telt el. A szolgáltatónál azt mondják, a terület nem hozzájuk tartozik.

Varga Ivett, az szolgáltató szóvivője szerint a kérdéses hálózatszakasz az EKF-beruházások keretében épült, és az az önkormányzat tulajdonában, üzemeltetésében van, ezek javítása nem az E-ON feladata.”

Az önkormányzat illetékes referatúrájának vezetője, Magay Miklós szerint eddig két levélváltásuk volt a terület kivitelezőjével, amely a lámpákat is felállította.

A város álláspontja szerint az építő cégnek kötelessége garanciában kijavítani a hibát, és erre
szólították fel kivitelezőt. A város abban bízik hamarosan megtörténik a javítás. Az illetékes főosztály tudomása szerint 48 órán belül a kivitelező elvégzi a javítást.

  • öregpécsi

    Ebben a szerecsétlen városban semminek sincs felelőse,nincsen felelőségre vonás,minden szép,minden jó,minden …minden megy a maga útján.
    Miért nem lehet tudni pl.,hogy ki aszfaltozta le a felüljáró felhajtó ágának csapadék elvezető nyílásait-magán vélemény:a víz amúgy sem ott folyt le,hanem az út teljes szélességében.
    De lehetne sorolni hosszan,de minek,mert ez egy szerencsétlen város,szerencsétlen városvezetéssel.

  • Kosaras

    Nem értem mitől félnek ott, hisz rend van ha nem tudnák. Amugy a kivitelező a kinai kandeláberekkel csoda hogy eddig is elhuzta az időt.