Nincs határzár, nincs dömping

Kölked, 2015. szeptember 18. Pengésdrót az ideiglenes mûszaki határzár építésén, a magyar-horvát határ magyarországi oldalán, Kölked határában 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Lendvai Péter

Egyelőre még nincs dömping a Pécsi Törvényszéken migránsügyben, de ez bármikor bekövetkezhet. A határzárat várhatóan csak novemberben rendelik el. 

hirdetés

 

Bár nem a Pécs Tv volt Rákóczi úti volt épületét, hanem egy Perczel utcai ingatlant vesz ki a Pécsi Törvényszék, hogy legyen hely a bevándorlókkal kapcsolatos bírósági tárgyalásokra, ám a dömpingre még várni kell.

Ennek az az oka, hogy az életbe lépett jogszabály-módosítást követően a Pécsi Törvényszék csak olyan esetekben járhat el, amelyek a határzár tiltott átlépésével, annak megrongálásával, valamint a határzárral kapcsolatos építési munka akadályozásával kapcsolatosak.

Azonban a kormány a hírek szerint akár még meg is várhatja a novemberi horvát választást a határzárral, ugyanakkor a Pécsi Ügyvédi Kamarában már elkészült az a lista, amely a 24 órán belül mozgósítható ügyvédeket tartalmazza.

A migránsok illegális határátlépésével kapcsolatos ügyeket azonban egyelőre nem tárgyalnak a Pécsi Törvényszéken, törvénysértő határátlépések miatt büntetőeljárás nincs folyamatban – tudtuk meg Sebestyén Ágnestől, a törvényszék szóvivőjétől.