Nógrádi György tart előadást Pécsen

Tavaly év elején Lengvárszky Attilát választották a Pécsi Polgári Szalon elnökének. Az egykori politikus elképzelései között a konzervatív értelmiséget és vállalkozókat összefogó bázis létrehozása szerepelt, de az idei évtől kezdődően az eddig zárt körű társaság szélesre tárja kapuit a nagyközönség előtt is. A részletekről az elnök adott tájékoztatást.

hirdetés

A Pécsi Polgári Szalon elsődleges célja, hogy a hagyományos nemzeti értékeket fontosnak tekintő és az európai kulturális értékek iránt fogékony polgárok egyfajta gyűjtőbázisa legyen, a város köz- és gazdasági életében meghatározó szerepet betöltő konzervatív értelmiség és vállalkozók találkozási pontja. Az egyesület mintegy véleményvezér szerepet kíván betölteni a mindenkori városvezetés számára, különböző javaslatokat és ötleteket megfogalmazni a döntéshozók részére.

Lengvárszky Attila, a Pécsi Polgári Szalon elnöke megkeresésünkre elmondta, hogy a tavalyi év főleg a megalapozás és az útkeresés esztendeje volt.

– Elsősorban a város gazdasági helyzetével foglalkoztunk zárt körben, meghívott vendégekkel, mások mellett Páva Zsolt polgármesterrel és Bódis Józseffel, a PTE rektorával. De szóba került Hóvári János volt nagykövet, Pap Norbert és Szilárd István tanár urakkal a migráció kérdése is, hogy mi várható a közeljövőben a migránsáradat kapcsán. Emellett – polgármester úrhoz csatlakozva – adományokkal segítettük a kárpátaljai magyarokat is.

nogradi - g
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő lesz az első nyílt fórum vendége

Az idei év változást hoz az egyesület életébe, hiszen az eddig zárt körben zajló programok egy részét ezentúl nyilvánossá teszik, a szalon ajtaját kitárják a nagyközönség előtt.

– Az igazság tükrében elnevezéssel új sorozatot indítunk, amely során az országot és a várost érintő aktuális problémákról és kérdésekről adunk tájékoztatást, szervezünk beszélgetéseket a pécsiek közreműködésével. Ennek első állomásaként Magyarország biztonsági helyzetéről tart előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. De más szakterületek neves, prominens személyiségeit is meghívjuk, így tervezünk pódiumbeszélgetést a jegybank elnökével, Matolcsy Györggyel, valamint Bayer Zsolt publicistával is. Szeretnénk aktuális erkölcsi-morális, de mindenkit érintő kérdésekről beszélgetni a nagyközönséggel.

Az elnöknek mindezeken túl további elképzelései vannak, ám azokról előbb még az elnökségnek is döntenie kell. A lényeg, hogy az első nyilvános program Nógrádi György előadása lesz, amelyet március 11-én, pénteken 18 órai kezdettel rendeznek meg a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermében. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a meghivo@pecsipolgariszalon.hu e-mail címen lehet.

  • Zsolt Kugyelka

    Ez sajnos egy nem létező e-mail cím…