Ütemterv szerint halad a Bánki Donát Utcai Általános Iskola több mint 690 millióból megvalósuló energetikai korszerűsítése.

Javában folyik a Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítése, a 691 millió forintos TOP-os projekt munkálatait és azok jelenlegi állását kedden Nyőgéri Lajos alpolgármester és Csúcs Zoltán, a felújítást koordináló Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ismertette az iskolánál.

Cserélik az ablakokat, szigetelik az épületet

Csúcs Zoltán felidézte, hogy az iskola pályázatát 2017-ben nyújtották be, a kivitelezési szerződést pedig 2020 decemberében írták alá a vállalkozóval. Mint mondta, a munkaterület átadásával idén január végén megkezdődött felújítás keretében a külső homlokzati nyílászárókat korszerű ablakokra cserélik, az épület külső falait és tetőszerkezetét hő- és vízszigetelik, az iskola tetejére napelemes rendszert telepítenek, mindemellett pedig új radiátorokat is felszerelnek az intézményben.

November végén birtokba vehetik a megújult iskolát

Nincs ám vége: a korszerűsítés során a régi árnyékolókat újakra cserélik, az alagsorban hővisszanyerős ventilátorokat helyeznek el, de lesz a suliban új akadálymentes parkoló és vécé, sőt még új villámvédelmi rendszer is.

A munka jelenleg ütemterv szerint halad, a felújított iskolát a tervek szerint november 30-án adják át.

Nyőgéri Lajos és Csúcs Zoltán

Nyőgéri Lajos kiemelte, hogy az önkormányzat a város egyik legnagyobb léptékű iskolafejlesztéséhez bruttó 58 millió forint önerőt biztosított, melynek segítségével a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó további beruházások is megvalósulnak: tűzjelző rendszert építhetnek ki, fejlesztik a fűtésrendszert, a meglévő homlokzati klímákat új berendezésekkel váltják ki, emellett az iskola rossz állapotban lévő kültéri lépcsőjét is felújítják, valamint kifestik az épület belső tereit.

– Kevés olyan iskola van Pécsen, amelyhez két tornaterem és egy uszoda is tartozik, ezeknek a felújítása sajnos ebben a pályázatban nem valósulhatott meg, de mindenképp szükség lenne erre is. Remélem, hogy ezt a közeljövőben meg fogjuk tudni oldani – tette hozzá az alpolgármester.

Hirdetés