Novemberig marad Leonardo

Javarészt az ország és a világ más részeiben élők keresték fel eddig a Leonardo találmányait felvonultató pécsi tárlatot, amely erősen megdobta a többi múzeumi egység forgalmát is. Sikerült megállapodni az olaszokkal, így egy hónappal tovább, október 31-ig fogadják a látogatókat.

hirdetés

Erős őszi turistaforgalomban bízik a Janus Pannonius Múzeum, s reméli, hogy – már csak a tárlat miatt is – az országból több tucat iskolás csoport szervezi Pécsre az osztálykirándulást októberben. Ezért indultak tárgyalások a Leonardo-tárlat olasz tulajdonosaival a folytatásról.

– Kérésünk meghallgatásra talált. Sikerült elérnünk, hogy a tervezett szeptember 30-i zárás helyett még egy hónapot maradjanak Pécsen a találmányok és a főtéri ló – plusz költségek nélkül. A jelzésekből ugyanis arra következtettünk, még rengetegen kíváncsiak a tárlatra – mondta kérdésünkre Kőhalmi Andrea, a JPM marketing vezetője.

Még bíznak egy nagy rohamban
Még bíznak egy nagy rohamban

Jelezte: szeptembertől felpörgetik a pécsi és országos kampányt is, s kedvezményekkel készülnek, hogy azokhoz is eljusson a tárlat híre, aki esetleg eddig nem hallott volna róla, vagy árban, illetve szolgáltatásban nem talált megfelelő jegykonstrukciót.

Hozzátette: a Pécsre látogató turisták túlnyomó többsége megnézte a tárlatot, a Leonardo-kiállítás vendégeinek nagy része pedig a kedvezményes jegyekkel megtekintette a múzeum állandó és időszakos tárlatainak nagy részét is.

Kérdésünkre elmondta, a hosszabbításnak is köszönhetően minden valószínűség szerint – a vendéglátósoknál, szállásadóknál, s idegenforgalmi adóban lecsapódó összeggel együtt – több pénzt hoz majd a tárlat Pécsre, mint amennyibe került megrendezése.