Növények érkeznek a főtérre – Galéria!

Több mint negyven darab babérmeggy, kenderpálma, leánder, selyemmirtusz és gránátalmafa érkezik a Széchenyi térhez méltó terrakotta kaspókban a város főterére a következő két hétben.  A két-három méteres törzsmagasságú növények nem kerülnek pluszpénzbe, azokat a tér kivitelezői finanszírozzák.

hirdetés

Pécs megújult főterét már egy ideje birtokba vették a pécsiek, akik láthatóan jól érzik magukat a tágas Széchenyi téren, sokan órákat beszélgetnek a padokon ülve, a gyerekek pedig élvezik a szökőkutakat. A város polgármetere szerint azonban a tervezettnél hosszabb ideig kellett türelmesnek lenniük a pécsieknek, míg a tér elkészült, elsősorban a sajátos, rossz időjárás és a kivitelezési problémák okozta csúszások miatt. Bár a közgyűlés folymatosan módosította a tér átadási határidejét, kötbér érvényesítésére nem volt jogi lehetőség. Ennek ellenére Páva Zsolt személyes kérésére a kivitelező cég, a Bayer Center Kft. felajánlott 50 millió forintot a városnak.

A polgármester bejelentette: a pénz egy részét arra használja fel a város, hogy izgalmas, mediterrán növényekkel díszítse fel a Széchenyi teret, hogy még kellemesebb környezetben élvezhessék azt a pécsiek.

– Kertépítő tervezőkkel és mérnökökkel, valamint botanikus szakemberekkel egyeztettünk, hogy milyen, tipikusan mediterrán növényvilág mutatna a legjobban Pécs főterén, amely bírja a város sajátos klímáját is. Az ő tanácsaik alapján érkeznek a növények Olaszországból – mondta Páva Zsolt.

Érkeznek a növények: GALÉRIA ITT!