Nullás honlapon radírozta ki az OTP-t a PMFC

Nemcsak a szurkolók döbbentek meg azon, hogy másodfokon is elutasították a PMFC indulását az NB I.-ben. A klub a saját honlapján üzent az MLSZ-nek, Hargitai János klubelnök szerint pedig érthetetlen a döntés.

hirdetés

Fekete alapon egy nagy áthúzott nulla – ez a PMFC honlapján található legfrissebb bejegyzéshez tartozó kép. A szöveg pedig csak annyi: “Ennyit ér Magyarországon a munka”.

pmfcúj

Ezzel azonban nincs vége, hiszen a honlapon egyszerűen kisatírozták az OTP nevét a liga logójából.

pmfcliga

A klubnál uralkodó hangulatot az is jól jellemzi, hogy a kedden délelőtt a csütörtökre meghirdetett, a mérkőzések előtt szokásos sajtótájékoztatót lefújták. De immár az sem biztos, hogy a Duna TV pénteken közvetíti a PMFC és a Nyíregyháza összecsapását – amire egyébként mindenkit ingyen engednek be, hogy a bajnokságban méltó módon helytálló pécsi focistáktól elköszönhessenek a szurkolók.

A drukkerek pedig várhatóan nem hagyják annyiban a dolgot, hiszen már múlt pénteken is azt pedzegették a pécsi ultrák, hogy kizárás esetén újra demonstrálni fognak. A klub honlapján sokan pedig arra is ötletetek adnak, hogy milyen módon játssza le a mérkőzést az NB I-ből kiebrudalt két csapat, hiszen a Nyíregyháza sem kapott licencet. Van, aki szerint kölcsönösen 30-30 gólt kellene rúgniuk a gárdáknak, ezzel legalább a gólkirályi címet kapnák meg – a Trollfocin szintén ezt javasolják.

A PMFC klubelnöke, Hargitai János szerint a klubot működtető PMFC Sport Kft. teljesítette a feltételeket már az alapeljárásban is, miközben a PMFC volt ugyanis szerinte az egyetlen csapat, amelyet nem a licencszabályzat konkrét pontjának megsértése miatt utasítottak el, hanem – szerinte teljesen törvénytelenül – azért, mert nem láttak garanciát arra, hogy a következő szezont anyagilag végig tudják csinálni.

Hargitai szerint mindezt egy silány dokumentumban rögzítették, amiben feltételes módban írtak arról, hogy mit valószínűsítenek, és általános vádakat fogalmaztak meg.

A másodfokú határozatot még senki nem láthatta viszont, hiszen azt állítólag 72 órán belül készítik el az MLSZ-nél. Hogy erre miért kell ennyi idő? Vélhetően azért, mert a több kizárt klub esetében el kell osztani a csapatokat az NB II. és az NB III. között – a két alacsonyabb osztályú bajnokságról pedig a hírek szerint szerdán döntenek a szövetségben.

Hargitai János szerint mindenesetre a döntés miatt végtelenül nehéz helyzetbe kerül a pécsi labdarúgás, hiszen – ahogy fogalmazott – nem hisz abban, hogy élvonalbeli csapat nélkül sikeres maradhat a Mecsekalján működő utánpótlás, az a nevelőszervezet – mondta -, amely többek között olyan labdarúgókat adott a magyar focinak, mint Dárdai Pál, Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy Márkvárt Dávid.

A jövőt illetően elmondta: a klub bíróságon ugyan harcolhat az igazáért, ez ugyanakkor már nem tudja megváltoztatni az MLSZ döntését. Személyes sorsát illetően azt mondta: le fog mondani klubelnöki pozíciójáról, mert “ebben a közegben úgy érzi, nincs helye”.

Szót ejtett arról is, hogy a PMFC Sport Kft. egyik tulajdonosa, a Pécsi Direkt Kft. ellen valóban felszámolási eljárás zajlik,  ám mivel a PMFC Sport Kft.-ben alig 1 százaléknyi tulajdonrésze van, ez nem érinti a klub működését, ráadásul a PMFC közel 90 százalékát birtokló Sorvezető Kft.-nél minden rendben van. Hozzátette, első fokon még azt is kifogásolták, hogy Pécsi Direkt egy üzletrésze tulajdonost váltott  – emiatt bűncselekményt valószínűsítettek -,  holott csak székhelyváltozásról volt szó.

Annyi már bizonyos, a klub élvonalbeli játékosainak, edzőinek megszűnik a szerződésük, és nagy kérdés, hogy mi marad az utánpótlásból, vélhetően ott is hatalmas változások jönnek hamarosan.