Nyári meló: Pécs várja a diákokat

Pécs városa nappali tagozatos diákok jelentkezését várja nyári munkára. A program célja, hogy a tanulók zsebpénzhez jussanak, ennél azonban talán még fontosabb a hosszú távú nyereség: a fiatalok bevezetése a munka világába.

hirdetés

A munkaügyi központok és kirendeltségek indítottak programot, aminek köszönhetően Baranyában a fiatalok nyári munkához jutását a rendelkezésre álló 116 millió forintos keretből támogatják. A diákoknak így a pécsi polgármesteri hivatalban, a városi cégeknél lehetőségük nyílik arra, hogy elsajátítsák a szervezeti, a munka- és viselkedéskultúrát.

Gáll Orsolya, az önkormányzat sajtóreferense közölte: a város és cégei elsősorban 16-25 éves pécsi diákokat várnak. A fiatalok változatos tevékenységek közül választhatnak: az adminisztratív, pénzügyekkel kapcsolatos feladatokba éppúgy „belekóstolhatnak”, mint a fizikai munkába. Ez olyan, a város szépítéséhez kapcsolódó munkákat jelent, mint például a kaszálás.

De a vállalkozó szellemű diákok a pénzügy területével is megismerkedhetnek, vagy akár úszómesterként is kipróbálhatják magukat.

Várják a vállalkozó kedvű fiatalok jelentkezését 2013. július 3-ig a diakmunka@ph.pecs.hu e-mail címre, a jelentkezéshez szükséges adatlap megtalálható a város honlapján (gov.pecs.hu), illetve a PécsMa.hu-n INNEN.

A munkaügyi központokban a regisztrált diákok számára általános és a helyi sajátosságokra is kitérő információt nyújtanak, majd ezt követően – a beérkezett munkaerőigények alapján – közvetítik ki a diákokat. A nappali tagozatos jogviszonyt iskolalátogatási igazolással vagy diákigazolvánnyal kell igazolnia a programba belépni kívánó diáknak.

A támogatott foglalkoztatás július elsején kezdődhet és legfeljebb 2 hónap időtartamban, teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben történhet.